Oranje wint met Van Bronckhorst ruim van Ghana

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond de oefenwedstrijd in De Kuip tegen Ghana met ruime cijfers gewonnen. Oranje was met Giovanni van Bronckhorst in de basis met 4-1 te sterk voor de Afrikanen. Voormalig Feyenoorder Dirk Kuyt opende na een half uur spelen de score en bepaalde daarmee de ruststand. De overige drie doelpunten van Nederland vielen in de laatste twintig minuten. Achtereenvolgens Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Robin van Persie schoten raak. Aanvaller Asamoah Gyan maakte ruim tien minuten voor tijd het enige doelpunt namens de bezoekers.

De winst zorgde ervoor dat Oranje voor de achttiende keer op rij ongeslagen bleef en daarmee werd een record verbroken. Aanstaande zaterdag speelt het Nederlands elftal de laatste oefenwedstrijd voor vertrek naar Zuid-Afrika. Hongarije is de tegenstander in die interland. Nederland opent het WK op 14 juni met de wedstrijd tegen Denemarken.