Nederlands elftal wint met ruime cijfers van Hongarije

Het Nederlands elftal heeft zaterdag de laatste oefenwedstrijd voor het WK in Zuid-Afrika met ruime cijfers gewonnen. Hongarije werd in Amsterdam met 6-1 opzij gezet. Balasz Dzsudzsak opende al vroeg in de wedstrijd de score namens de bezoekers, maar oud-Feyenoorder Robin van Persie trok nog voor rust de stand gelijk. De tweede helft was Nederland veel sterker dan de Hongaren en Oranje kon nog vijf keer scoren. Arjen Robben (2x), Wesley Sneijer, Mark van Bommel en Eljero Elia tekenden voor de doelpunten.
Nederland kreeg vijf minuten voor tijd een forse domper te verwerken, toen Robben met een blessure naar de kant moest. ‘Tot dat moment was de sfeer goed, maar zijn blessure overschaduwt de wedstrijd’, zei Giovanni van Bronckhorst achteraf voor de camera van SBS6. ‘Laten we hopen dat zijn blessure niet te ernstig is.’

Van Bronckhorst, die de hele wedstrijd speelde en twee assists gaf, hield afgezien van de tegenslag voor Robben een goed gevoel over aan het laatste oefenduel voor het WK. ‘We kwamen snel op achterstand, maar hebben het daarna goed opgepakt. De tweede helft kregen we veel ruimte en konden we vijf keer scoren. Dat is goed voor het vertrouwen.’

De selectie van Nederland vertrekt zaterdagavond naar Zuid-Afrika. Op maandag 14 juni staat het eerste duel voor Oranje op het programma, waarin Denemarken de tegenstander is.