Oranje opent WK met zege op Denemarken: 2-0

Het Nederlands elftal is maandagmiddag het Wereldkampioenschap 2010 gestart met een overwinning op Denemarken. In Johannesburg klopte de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk het Deense elftal met 2-0. Oranje kwam kort na de rust op voorsprong door een eigen doelpunt van de Denen, waarna Dirk Kuyt in de slotfase voor het tweede doelpunt zorgde.
Oranje kwam aan het begin van de tweede helft gelukkig op voorsprong. Robin van Persie zette vanaf de linkerflank voor, waarna AZ-er Simon Poulsen via het lichaam van Daniel Agger de bal achter zijn eigen doelman kopte. Het duurde vervolgens tot vlak voor tijd voordat het Nederlands elftal definitief afstand nam van Denemarken. De sterk ingevallen Eljero Elia raakte vijf minuten voor tijd de paal, waarop oud-Feyenoorder Dirk Kuyt de rebound van dichtbij binnen schoot: 2-0.

Van Marwijk had in zijn basisopstelling een plaats ingeruimd voor Feyenoorder Giovanni van Bronckhorst. De linkervleugelverdediger speelde in Johannesburg de volledige wedstrijd. Het was voor Van Bronckhorst zijn honderdste interland. Naast Van Bronckhorst en Kuyt verscheen ook oud-Feyenoorder Robin van Persie aan de aftrap. De Rotterdammer speelde als centrumspits en werd diep in de tweede helft vervangen.

Maandag komen ook Japan en Kameroen, de andere tegenstanders van Oranje in de poulefase, tegen elkaar uit. Aanstaande zaterdag speelt het Nederlands elftal haar tweede WK-duel. Die dag speelt de ploeg van Van Marwijk om 13.30 uur tegen Japan.

Foto's/Pictures: Fifa.com