Fanshop
Fanshop

Competitie-indeling Feyenoord Academy bekend

Feyenoord Academy is komend seizoen met vrijwel alle jeugdelftallen door de KNVB op een zo hoog mogelijk competitieniveau ingedeeld. Feyenoord/Excelsior onder 19 strijdt in de Eredivisie voor A-junioren voor prolongatie van het landskampioenschap, terwijl Feyenoord/Excelsior onder 17 deelneemt aan de Eredivisie voor B-junioren. De lichting Onder 15 komt uit in de Eerste divisie B, één van de twee naar regio ingedeelde hoogste klassen voor C-junioren.
Slechts Feyenoord/Excelsior onder 18 speelt doordat de bond is teruggegaan van twee naar één eerste divisie een trede lager dan mogelijk. De ploeg van trainer Jan Gösgens start het nieuwe seizoen in de Tweede divisie B voor A-junioren, waar een plaats in de Eerste divisie voor de jeugdploeg het hoogst haalbare is. Dit doordat Feyenoord Academy met de lichting Onder 19 al is vertegenwoordigd in de Eredivisie en het niet twee elftallen in dezelfde competitie actief mag hebben.

Feyenoord/Excelsior onder 16 speelt het seizoen 2010/2011 haar wedstrijden in de Eerste divisie B voor B-junioren, direct een divisie onder de talenten van Onder 17. De KNVB heeft net als het vorige seizoen voor de C2-eltallen van clubs uit het betaalde voetbal een aparte competitie opgezet. Hieraan nemen louter elftallen van profclubs deel. Feyenoord Academy is vertegenwoordigd met Feyenoord/Excelsior onder 14.

Feyenoord en Excelsior hebben vanaf het komende seizoen de jeugdopleidingen samengevoegd tot één Regionale Jeugdopleiding, welke de naam Feyenoord Academy draagt. Elftallen van de opleiding zullen onder de naam Feyenoord/Excelsior gaan spelen. De KNVB heeft de Feyenoord Academy inmiddels erkend als Regionale Jeugdopleiding. De Feyenoord Academy blijft gevestigd op Varkenoord. Alle elftallen van de Feyenoord Academy zullen spelen in Feyenoord-tenue.

Kijk hier voor een totaaloverzicht van de competitie-indeling van de hoogste jeugdcompetities van de KNVB.