Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Warm welkom voor selectie bij eerste training

De selectie voor het seizoen 2010/2011 heeft zondag op een volgepakt en zonnig Varkenoord de eerste training van het nieuwe voetbaljaar afgewerkt. Even na half elf kwamen 24 spelers plus de volledige technische en medische staf onder luid applaus uit de kleedkamers van het hoofdveld van het sportcomplex naast De Kuip. Onder toeziend oog van vijfduizend supporters maakten de spelers vervolgens onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg hun eerste rondes over het veld. Jon Dahl Tomasson was de enige speler die ontbrak. Hij heeft nog vakantie, nadat hij met het Deense elftal deel heeft genomen aan het WK.
Voor het legioen was de training een eerste kennismaking met een hoop nieuwe gezichten. Naast de aanwinsten Adil Auassar, Ruben Schaken (beiden afkomstig van VVV-Venlo) en Kamohelo Mokotjo (was uitgeleend aan Excelsior), die allen met luid applaus werden verwelkomd, begroette trainer Mario Been ook verschillende spelers die vorig jaar nog onderdeel uitmaakten van Feyenoord onder 19, te weten Bruno Martins Indi en Jerson Cabral. Ook Luc Castaignos en Ricky van Haaren, die vorig jaar al debuteerden in het eerste elftal, waren op het trainingsveld te bewonderen.



Ook in de technische staf waren enkele nieuwe gezichten te zien, al waren deze voor de meeste supporters niet onbekend. Zowel Jean-Paul van Gastel, de trainer van Feyenoord onder 19, en André Hoekstra, coach van Jong Feyenoord/Excelsior, assisteerden Mario Been op het trainingsveld, naast de vaste assistent-trainers Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks. Van Gastel gaat stage lopen bij de selectie in het kader van cursus Coach Betaald Voetbal.



Tijdens de warming-up stelde omroeper Koert Westerman één voor één de spelers voor aan het publiek. Ron Vlaar, die als eerste werd omgeroepen, kon daarbij op een daverend applaus rekenen van de supporters. Ook de rest van de spelers en de technische staf kregen een warm welkom en werden op die manier succes gewenst voor het nieuwe seizoen.



De eerste training was voor de spelers niet alleen een eerste presentatie aan de supporters, maar eveneens direct een pittige fysieke test. Van de Goolberg liet hen vooral veel loopwerk doen, waarbij de temperatuur van bijna dertig graden Celsius niet in hun voordeel was. Pas tegen het einde van de oefensessie werden de loopschoenen omgewisseld voor voetbalschoenen en werd er ook met de bal getraind. Sekou Cissé was de enige speler die apart van de groep trainde. De Ivoriaanse aanvaller is nog niet volledig fit en werkte samen met hersteltrainer Marcel Cas een individueel programma af.



Zondagmiddag om 14.00 uur staat de tweede training van het seizoen op het programma op Varkenoord. De selectie zal die training afwerken in het nieuwe witte uittenue. Voor die oefensessie zijn evenals de training van zondagochtend alle vijfduizend beschikbare kaarten vergeven, waardoor de eerste trainingsdag van Feyenoord in totaal door tienduizend supporters bezocht zal worden.