Fanshop
Fanshop

Spelerspresentatie hoogtepunt Open Dag

De spelers van Feyenoord zijn zaterdagmiddag samen met de technische en medische staf op bijzondere wijze gepresenteerd tijdens de Open Dag. Na een ronde langs de supportervakken in De Kuip namen de spelers plaats op een metershoog podium, wat eruit zag als voetbalplaatjesalbum. Traditiegetrouw werden de nieuwe aanwinsten Ruben Schaken en Adil Auassar per helikopter afgeleverd op de middenstip van het hoofdveld.


Grote verrassing tijdens de festiviteiten in het stadion was een live-verbinding met Johannesburg, waar de aanvoerder van het Nederlands elftal Giovanni van Bronckhorst in de voorbereiding op de WK-finale bij hoge uitzondering aan de telefoon mocht verschijnen.Nog voordat zijn stem door De Kuip schalde, klonk het vanaf de tribunes al ‘Gio bedankt’. Van Bronckhorst vertelde het legioen er zondagavond in Zuid-Afrika alles aan te zullen doen om met de Wereldbeker terug te keren naar Nederland. Namens Feyenoord nam Kevin Hofland nog even het woord over van de presentatoren Peter Houtman en Koert Westerman. ‘Gio’, begon hij. ‘De supporters en iedereen binnen de club wensen je heel veel succes tegen Spanje. Iedereen gunt jou de Wereldbeker.’Het binnenprogramma was een uur eerder afgetrapt met een parade die werd aangevoerd door een brassband. De muzikanten vulden De Kuip met zomerse klanken en kregen het legioen mee toen ze het Hand in hand inzetten. Verder liepen er onder meer jeugdige afvaardigingen van Feyenoord Amateurpartners mee in de optocht.

Na de eerste ronde langs de tribunes sloten achtereenvolgens de medische staf, de technische staf en de spelers aan in de optocht. Waar onder meer Ron Vlaar met een grote Feyenoord-vlag in zijn handen zwaaiend langs de supportersvakken liep, reden Rob van Dijk, Karim El Ahmadi en Leroy Fer een ronde op Feyenoord-fietsen van hoofdsponsor ASR.

Uiteindelijk namen de spelers plaats in het voetbalplaatjesalbum. In eerste instantie zochten de voetballers hun eigen plaats op in het Feyenoord-album, maar al snel hielden de Feyenoorders een soort stoelendans, waardoor het kon zijn dat Ron Vlaar opeens opdook op de voor Ruben Schaken gereserveerde plaats.De aanvaller arriveerde net als de andere van VVV-Venlo overgekomen aanwinst Adil Auassar als laatste in De Kuip, traditioneel voor nieuwe spelers per helikopter. Schaken en Auassar stapten enigszins beduusd uit de helikopter, maar vonden onder luid applaus al snel hun weg richting hun ploeggenoten in het Feyenoord-album.

Na verder nog optredens van de Gebroeders Ko en Lee Towers vond om 15.00 uur de aftrap van de Broederstrijd tussen Feyenoord en Sportclub Feyenoord plaats.