Succesvolle rentree Fernández tijdens broederstrijd

Feyenoord heeft zaterdag tijdens de Open Dag de jaarlijkse broederstrijd met Sportclub Feyenoord met 3-0 gewonnen. Luigi Bruins, Karim El Ahmadi en André Bahia maakten de doelpunten tijdens het duel dat twee keer twintig minuten duurde. Dani Fernández maakte zijn rentree, nadat hij volledig was hersteld van een knieblessure. De verdediger speelde op 13 september vorig jaar zijn laatste wedstrijd. Ron Vlaar en Leroy Fer ontbraken nog in De Kuip omdat zij niet volledig fit waren. Beide spelers sluiten aanstaande maandag weer bij de groep aan.
De jaarlijkse broederstrijd was dit seizoen voor een deel van de spelers direct een eerste kennismaking met De Kuip. Waar het duel met de Sportclub vorig seizoen nog op Varkenoord werd afgewerkt, was dit keer het stadion het decor van de onderlinge wedstrijd.

De bijna voor de helft gevulde Kuip zag de proftak al binnen zeven minuten op voorsprong komen. Luigi Bruins onderschepte een bal die slecht werd weggewerkt door de defensie van de sportclub en bereikte daarna Karim El Ahmadi. De gelegenheidsaanvoerder dribbelde tot aan de achterlijn, voordat hij de bal teruglegde en Bruins zo in staat stelde om in een leeg doel binnen te schieten.

De Sportclub kwam slechts bij vlagen van eigen helft, al moest doelman Rob van Dijk tot de rust nog twee keer handelend optreden. Jordao Pattinama, die afgelopen seizoen uitkwam voor Jong Feyenoord/Excelsior, zorgde voor het meeste gevaar met een schot vanaf de zijkant, waar Van Dijk redding op bracht.

In de verzengend hete Kuip zakte het speltempo ondanks vijf nieuwe gezichten bij Feyenoord de tweede helft fors in. De sportclub liet zich daarbij nog iets verder terugzakken, waardoor het aantal kansen en kansjes na rust schaars was. Pattinama kreeg namens de Sportclub die in het geel speelde de grootste, toen hij vrij bij de tweede paal over schoot.

Dani Fernández had vijf minuten voor tijd nog iets moois in gedachten bij zijn rentree, maar zijn lob vanaf achttien meter was te laag gemikt om de keeper verontrusten. Twee minuten later vergrootte André Bahia met een kopbal uit een hoekschop van Ricky van Haaren de marge alsnog tot drie.

Feyenoord – sc Feyenoord 3-0