Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord met kleine groep op trainingsveld

De selectie van trainer Mario Been heeft dinsdagochtend de tweede training van het trainingskamp in Zeeland afgewerkt. De Rotterdammers zijn met een groep van twintig spelers afgereisd naar Cadzand, waaronder de doelmannen Rob van Dijk, Darley en Erwin Mulder en de geblesseerde Bart Schenkeveld. Been kan tijdens het trainingskamp niet beschikken over Ricky van Haaren, Jerson Cabral, Bruno Martins Indi en Luc Castaignos, die zich met het Nederlands elftal onder 19 voorbereiden op het Europees kampioenschap dat later deze maand in Frankrijk wordt gespeeld.
Onder toeziend oog van tientallen supporters startte Feyenoord de oefensessie met een conditie- en stabiliteitsonderdeel onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg. Ron Vlaar, Dani Fernández, Leroy Fer, Diego Biseswar en Kelvin Leerdam lieten dit deel van de groepstraining aan zich voorbijgaan en werkten een alternatief programma af met hersteltrainer Marcel Cas.Het vijftal voegde zich weer bij de rest van de groep toen de training werd vervolgd met een positiespel. Georginio Wijnaldum haalde op dat moment het conditieonderdeel individueel in. De jeugdinternational had even daarvoor het veld van gastheer SV Sluis noodgedwongen verlaten vanwege acute diarree, maar kon de training uiteindelijk probleemloos verder meemaken.Na een partijvorm liet Been zijn spelers de groepstraining afsluiten met een trapvorm, waarbij van een steeds grotere afstand het doelnet moest worden geraakt zonder dat de bal eerst het veld mocht raken. Ron Vlaar kroonde zich uiteindelijk tot winnaar, door van ver over de middenlijn raak te schieten.

 

Aanvankelijk zou Feyenoord dinsdagmiddag nog een keer trainen op het veld van SV Sluis, maar die groepstraining is komen te vervallen. In plaats van de oefensessie zal er een krachttraining worden afgewerkt.