Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord/Excelsior onder 19 en Onder 18 starten voorbereiding

De selecties van Feyenoord/Excelsior onder 19 en Onder 18 zijn maandagochtend na een zomerstop van enkele weken de voorbereiding op het seizoen 2010/2011 gestart. De talenten meldden zich aan het begin van de ochtend op Varkenoord, waar naast een aantal praktische zaken ook direct de eerste groepstraining op het programma stond. ‘Met Onder 19 beschikken we over een vrijwel volledig nieuwe spelersgroep, waardoor de eerste training vooral was bedoeld om aan elkaar te wennen’, zei Feyenoord/Excelsior O/19-trainer Jean-Paul van Gastel. ‘De komende twee weken zullen de jongens veel meters moeten maken, zodat ze straks bij de start van het seizoen over voldoende inhoud beschikken.’
Nadat Onder 19 en Onder 18 de eerste trainingsdag gezamenlijk waren gestart, gingen beide groepen al snel los van elkaar verder. Doordat de opleidingen van Feyenoord en Excelsior met ingang van komend seizoen zijn samengevoegd tot één door de KNVB erkend Regionaal Opleidingscentrum, kon Van Gastel meerdere talenten uit Kralingen verwelkomen tijdens de aftrap van de voorbereiding. ‘Daarnaast zijn er veel jongens uit Onder 18 en Onder 17 doorgekomen’, zei de oefenmeester, die tevens kan beschikken over B-junior Jordy Toorenburg, die deze zomer van ADO Den Haag is overgestapt naar Feyenoord Academy. ‘Het is een mooie uitdaging om van al die nieuwe jongens één geheel te smeden’, zei Van Gastel.



Komend seizoen zullen alle ogen gericht zijn op het hoogste jeugdelftal van Feyenoord Academy, dat de afgelopen seizoenen grossierde in landstitels. ‘In de ogen van andere clubs zullen wij de te kloppen ploeg zijn’, zei Van Gastel. ‘We hebben ons zelf in die positie gemanoeuvreerd door de laatste jaren meerdere keren kampioen te worden en veel jeugdspelers af te leveren aan het eerste elftal. Die druk is niet erg, want het is precies hetgeen we de jongens op voor willen bereiden voor als ze de stap naar Feyenoord één maken. Het is juist een mooie leerschool.’

Naast Van Gastel stonden maandagochtend ook Damien Hertog en André Hoekstra op het trainingsveld tijdens de eerste oefensessie van Feyenoord/Excelsior O/19. Hertog is als jeugdtrainer nieuw binnen Feyenoord Academy, terwijl Hoekstra als coach van Jong Feyenoord/Excelsior kennismaakte met de spelersgroep waar hij komend seizoen naast de eerste selecties van Feyenoord en Excelsior ook uit kan putten.



Dinsdag 27 juli aanstaande speelt Feyenoord/Excelsior O/19 om 19.00 uur de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. In Sint Philipsland is het eerste elftal van v.v. NOAD’67 de tegenstander. Het eerste officiële duel staat voor zaterdag 21 augustus op het programma. De Rotterdamse landskampioen speelt dan tegen Ajax A1 om de Super Cup voor A-junioren.