Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord met jonge ploeg tegen Aston Villa

Feyenoord neemt het zaterdagavond met een zeer jonge ploeg op tegen Aston Villa. Mario Been stuurt tijdens de tweede wedstrijd van het toernooi om de Guadiana Cup een vrijwel volledig gewijzigd elftal het veld in ten opzichte van het duel met Benfica van vrijdagavond. Georginio Wijnaldum is de enige speler die voor de tweede maal aan de aftrap zal verschijnen. ‘Als ik weer dezelfde ploeg opstel als gisteren, scheuren die jongens waarschijnlijk alles af’, zei Been zaterdag na de lichte ochtendtraining.
Rob van Dijk is met zijn 41 jaar een dissonant in de jonge basisploeg van Feyenoord tegen de club uit Birmingham die uitkomt in de Engelse Premier League. Met Bruno Martins Indi, Ricky van Haaren, Luc Castaignos, Kamohelo Mokotjo, Georginio Wijnaldum en Jerson Cabral verschijnen er zaterdagavond zelfs zes spelers aan de aftrap die nog twintig moeten worden. De Deense verdediger Michael Lumb zal voor het eerst in de basis beginnen bij de Rotterdammers.



De beoogde basisploeg trainde zaterdagochtend samen met assistent-trainer Leon Vlemmings op dode spelsituaties. Fernández, die tegen Benfica als invaller in de ploeg kwam, bleef aan de kant tijdens de oefensessie maar kan tegen Aston Villa gewoon in actie komen. Voor de spelers die vrijdagavond in de basis begonnen bij Feyenoord stond er een lichte uitlooptraining op het programma.

Opstelling Feyenoord tegen Aston Villa:
Van Dijk; Fernández, Leerdam, Martins Indi, Lumb; Mokotjo, Van Haaren, Auassar; Wijnaldum, Castaignos en Cabral.