Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoorders brengen lach op gezichten in Erasmus MC-Sophia

Tientallen jonge patiënten van het Kinderziekenhuis Erasmus MC-Sophia en hun ouders hebben dinsdagmiddag de presentatie van de selectie en technische staf van Feyenoord voor het komende seizoen bijgewoond. De Feyenoorders werden in de ontvangsthal van het ziekenhuis één voor één naar voren geroepen en voorgesteld aan de kinderen die enthousiast met vlaggen zwaaiden. Sekou Cissé was de eerste die het podium beklom, tot slot gevolgd door trainer Mario Been.

De oefenmeester liet aan de kinderen en het eveneens toegesnelde personeel weten te hopen dat Feyenoord net zo’n mooi seizoen als het vorige tegemoet gaat. ‘We zijn met het vertrek van Giovanni van Bronckhorst, Roy Makaay, Kevin Hofland en Denny Landzaat veel ervaring kwijtgeraakt’, stelde Been. ‘Maar daar hebben we grote talenten voor in de plaats gekregen, jonge spelers die ambitieus zijn. Zondag tegen FC Utrecht moeten we er staan.’

Even daarvoor was Leroy Fer ook al aan het woord geweest. De talentvolle middenvelder is komend seizoen de vervanger van de naar AEK Larnaca vertrokken Kevin Hofland als Feyenoord-ambassadeur van het Sophia. ‘Ik vind het mooi dat ik het ziekenhuis mag vertegenwoordigen namens Feyenoord’, zei hij. ‘Het is fijn er te kunnen zijn voor de kinderen. Want dat is waar dit ambassadeurschap om draait: er zijn voor de kinderen.’Voordat Fer met verder onder meer Been, Patrick Lodewijks en Ron Vlaar de kinderen die niet bij de presentatie aanwezig konden zijn op hun slaapkamer opzocht, had de middenvelder zijn eerste officiële taak als ambassadeur al achter de rug. Fer overhandigde een cheque van ruim elfduizend euro aan professor Bert van der Heijden, hoofd kindergeneeskunde van het Erasmus MC. ‘We zijn trots dat we zo’n bedrag in ontvangst mogen nemen’, zei Van der Heijden. ‘Omdat het geld met liefde is gegeven door de Feyenoord-supporters en de club met de samenwerking met Sophia laat zien maatschappelijk betrokken te zijn.’Het geld werd met een collecte opgehaald rond de laatste competitiewedstrijd van het vorige seizoen, thuis tegen sc Heerenveen. Tijdens die jaarlijkse Sophiadag waren er honderden kinderen van het kinderziekenhuis aanwezig in De Kuip. Net als de spelerspresentatie maakt de Sophiadag onderdeel uit van de samenwerking tussen Feyenoord en het kinderziekenhuis. Een samenwerking die is ontstaan in 2003 en sindsdien voor vele blije kindergezichten heeft gezorgd.Dinsdagmiddag was het niet anders. Speelden Ricky van Haaren en Kelvin Leerdam een potje tafelvoetbal met de kinderen, even verderop was het Rob van Dijk die aan een jonge collega onder de lat uitlegde op welke manier je het duiken naar een hoek kunt oefenen. Vanzelfsprekend werden er door de Feyenoorders ook vele handtekeningen gezet en flitsten de fototoestellen aan de lopende band.