Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord loot KAA Gent in Europa League

Feyenoord is vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon tijdens de loting voor de play-offs van de Europa League gekoppeld aan KAA Gent. De Rotterdammers nemen het over twee duels op tegen de Belgen voor een plaats in de poulefase van de Europa League. De ploeg van Mario Been speelt op donderdag 19 augustus eerst thuis, om een week later op donderdag 26 augustus op bezoek te gaan in België.

KAA Gent, vorig seizoen bekerwinnaar in België, werd in derde voorronde van de Champions League uitgeschakeld door Dinamo Kiev en stroomde daardoor in voor de play-offs van de Europa League. De Buffalo’s kenden vorig seizoen onder leiding van huidig FC Twente-coach Michel Preud’homme ook veel succes in de competitie, dat ze afsloten als vice-kampioen. Onder de nieuwe trainer Francky Dury ging in juli het duel om de Super Cup tegen landskampioen Anderlecht met 1-0 verloren.

Het nieuwe seizoen van de Belgische Jupiler Pro League is inmiddels ook weer van start gegaan. Afgelopen weekend won Gent haar eerste wedstrijd uit bij Westerlo met 0-1. Aanstaande zondag is Racing Genk in het Gentse Jules Ottenstadion de volgende tegenstander. Voordat Feyenoord op 19 augustus in De Kuip gastheer is, staat er voor de ploeg van Dury nog een thuisduel met AS Eupen op het programma.

KAA Gent won in het verleden drie keer de Belgische beker (1964, 1984 en 2010) en had onder meer de oud-Feyenoorder Jan Boskamp als trainer.

Feyenoord verwacht in de loop van de volgende week met nadere informatie voor supporters te komen omtrent kaartverkoop. Service & Tickets kan hier derhalve op dit moment nog geen inlichtingen over verstrekken. De Rotterdammers zullen komend seizoen in Europa het alternatieve gele uittenue dragen, welke sinds kort ook in minidress verkrijgbaar is in de Feyenoord FanShops.