Fanshop
Fanshop

Tomasson sluit aan bij groep op maandagtraining

Jon Dahl Tomasson heeft maandag voor het eerst weer meegedaan met een partijvorm op de training. De aanvaller, die zondag nog geen onderdeel uitmaakte van de wedstrijdselectie voor het duel met FC Utrecht, werkte sinds zijn terugkeer bij Feyenoord een individueel programma af. Maandag sloot Tomasson, die is hersteld van een bovenbeenblessure, op Varkenoord weer voor een deel van de training aan bij de groep, die bestond uit spelers die zondag niet in de basis begonnen tegen FC Utrecht.
Voor de basisploeg van zondag stond een lichte uitlooptraining op het programma. Ron Vlaar en Leroy Fer ontbraken. De twee spelers melden zich maandag in Noordwijk bij de selectie van het Nederlands elftal, dat aanstaande woensdag een oefeninterland afwerkt in en tegen Oekraïne. Voor Fer is het de eerste keer dat hij een uitnodiging voor Oranje heeft ontvangen. Ook Karim El Ahmadi ontbrak wegens internationale verplichtingen die hij deze week heeft.
 
 
De spelers die zondag tegen FC Utrecht niet of als invaller in actie kwamen, werden maandag op Varkenoord bijna twee uur lang onder handen genomen door achtereenvolgens Toine van de Goolberg en Leon Vlemmings. Na een pittige fysieke training, waarbij speciale verzwaarde hesjes werden gebruikt, werd de oefensessie besloten met verschillende partijvormen op een klein veld. Tomasson sloot tijdens deze partijspellen aan bij de groep, evenals Dani Fernández die het duel met FC Utrecht eveneens nog aan zich voorbij moest laten gaan. De verwachting is dat beide spelers ook woensdag delen van de groepstraining mee zullen kunnen doen. Sekou Cissé werkte apart van de groep individueel aan het herstel van zijn teenkwetsuur.