Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Feyenoord met maximaal duizend supporters naar Gent

Feyenoord neemt 26 augustus maximaal 1000 supporters mee naar AA Gent, voor de terugwedstrijd van de play-off voor de Europa League. Voor deze wedstrijd tegen de vicekampioen van België (aanvangstijd 20.30 uur – onder voorbehoud) geldt een verplichte buscombi vanaf Rotterdam.
Feyenoord-fans die op eigen gelegenheid naar Gent proberen af te reizen zullen ‘zonder uitzondering uit het stadion en de stad worden geweerd. Ongeacht of ze een kaartje hebben of niet’, zo kreeg een delegatie van Feyenoord dinsdag (vandaag) van de Belgische autoriteiten en clubvertegenwoordigers te horen tijdens een overleg.

Op de dag van de wedstrijd zal een zogeheten burgemeestersbesluit van kracht zijn, dat inhoudt dat het centrum verboden terrein is voor alle Feyenoord-supporters. Fans van Feyenoord die toch in het centrum of rond het stadion worden aangetroffen zullen worden aangehouden. Hun gegevens worden bovendien doorgegeven aan Feyenoord en het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme, wat in elk geval zal leiden tot een stadionverbod in Nederland.

De kaartverkoop voor AA Gent – Feyenoord begint voor Diamondcardhouders aanstaande donderdag en komende zaterdag voor Goldcardhouders.

Feyenoord heeft er, na goede gesprekken met de Belgische autoriteiten en met AA Gent, vertrouwen in dat er een goede en veilige wedstrijd kan worden georganiseerd. Ten overvloede roept het fans niettemin nadrukkelijk op niet buiten de verplichte buscombi om af te reizen naar de uitwedstrijd.

De club en haar aanhang worden nauwlettend in de gaten gehouden door de UEFA vanwege ongeregeldheden uit het verleden. Meereizende supporters moeten er dan ook rekening mee houden dat er nog strenger dan gebruikelijk op zal worden toegezien dat niemand zich misdraagt.

Voor de heenwedstrijd op 19 augustus moet in eigen stadion een flink deel van de tribune leeg blijven vanwege een straf na ongeregeldheden rond de wedstrijd tegen Lech Poznan eind 2008. Trainer Mario Been deed vorige week, direct na de loting, al een oproep aan de supporters zich zowel bij de thuis- als de uitwedstrijd te gedragen. ‘Denk na. Als het nu weer fout gaat zijn we voorlopig wel klaar in de Europa Cup. Daarmee zou de club enorm gedupeerd worden.’