Combinatieteam O/19 en O/18 te sterk voor Excelsior A1

Een combinatieteam van Feyenoord onder 19 en Feyenoord onder 18 heeft dinsdagmiddag een oefenwedstrijd tegen Excelsior A1 met 3-0 gewonnen. Trainer Jean-Paul van Gastel greep het oefenduel op Varkenoord aan om spelers die de afgelopen weken weinig speeltijd kregen of op de terugweg zijn na een blessure de kans om minuten te maken. De thuisploeg had de eerste helft alle moeite met de bezoekers, maar liep na rust uit naar een verdiende zege. In de eerste helft miste Feyenoord een strafschop.
Het ontbrak Feyenoord aan automatismen in het elftal en dat had zijn weerslag op de eerste helft. Hoewel Van Gastel zijn ploeg had gevraagd om combinatievoetbal te spelen en vroeg druk te zetten op de tegenstander, liepen de Feyenoorders te veel met de bal en kozen ze te vaak voor eigen succes.

De trainer kon daardoor bij rust niet tevreden zijn, maar zag zijn ploeg in de tweede helft beter voor de dag komen. Het positiespel was goed verzorgd, achterin werd niets weggegeven en via prima goals van achtereenvolgens Johnny Triel, Larbi El Harouchi en Shane van den Engel liep Feyenoord uit naar een ruime zege.

Feyenoord O19/18 – Excelsior A1 3-0