Feyenoord houdt punt over aan duel met Heracles

Feyenoord heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 1-1 gelijkgespeeld. In een moeizame eerste helft kwam de ploeg van trainer Mario Been door een doelpunt van Mark Looms op achterstand, waarna het na de rust door een schitterend doelpunt van Georginio Wijnaldum in de 71ste minuut verdiend op gelijke hoogte kwam. De Rotterdammers gingen in het restant van de wedstrijd op jacht naar de overwinning, maar kwamen ondanks grote kansen voor invaller Fedor Smolov niet meer tot scoren. Karim El Ahmadi raakte na door Marko Vejinovic tegen de grond te zijn gewerkt geblesseerd en werd in de rust vervangen door Ricky van Haaren.

Exemplarisch voor het spel van Feyenoord in de eerste helft was dat de Rotterdammers pas in de 41ste minuut de eerste grote kans wisten te creëren. Georginio Wijnaldum speelde zich na een pass van Luigi Bruins knap vrij en teisterde met een vlammend schot de lat.

Daarvoor kwam de ploeg van Been tegen een gretig Heracles geen moment in haar spel. Passes kwamen niet aan en als een Feyenoorder zich al wist te ontworstelen aan zijn tegenstander was er steevast een volgende Heraclied die al dan niet onreglementair de Rotterdamse aanval afbrak.

Doordat ook de Almelose aanvallers geen vuist wisten te maken, viel er de eerste helft weinig te genieten in het Polman Stadion. Slechts na een kwartier spelen veerde het thuispubliek op bij de treffer van Mark Looms. De verdediger knikte van dichtbij een door Antoine van der Linden doorgekopte corner achter de op het verkeerde been staande Erwin Mulder: 1-0.

Met iets meer geluk had Feyenoord de achterstand al snel na de rust ongedaan gemaakt, maar eerst kwam Luc Castaignos bij de tweede paal net te kort na een door Bruno Martins Indi doorgekopte corner. Even later werd Schaken verrast door een voorzet van Wijnaldum en meer dan schampen deed hij de bal dan ook niet met zijn hoofd.

Na het hoopvolle begin van het tweede bedrijf zakte het spelniveau weer bij Feyenoord en werd de thuisploeg via Glynor Plet en Everton gevaarlijk. De 2-0 hing in de lucht, maar met onder meer de ingevallen Jerson Cabral bleef Feyenoord wel jagen op de gelijkmaker. Die kwam er twintig minuten voor tijd ook, toen Wijnaldum komend vanaf de linkerflank verwoestend uithaalde: 1-1.

Na de wonderschone treffer van de jeugdinternational rook Feyenoord bloed en opende de jacht op de overwinning. De Rotterdammers drongen de thuisploeg ver terug en waren via invaller Fedor Smolov twee keer dicht bij een doelpunt, maar mochten ook van geluk spreken dat Plet aan de andere kant in kansrijke positie via de handen Mulder slechts de lat raakte.

Heracles Almelo – Feyenoord 1-1