Gent wint in aanloop naar duel met Feyenoord

AA Gent heeft zondag in een uitwedstrijd afgerekend met Charleroi. Feyenoords opponent in de play-offs om een plaats in de poulefase van de Europa League kwam nog wel op achterstand, maar boog die nog voor de rust om via treffers van Yaya Soumahoro en Stijn de Smet. Na een sterke tweede helft bepaalde Yassine El Gnanassy vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 1-3. Gent is door de zege opgeklommen naar de vijfde plaats in de Pro League.
Aanstaande donderdag gaan Gent en Feyenoord in het Jules Otten Stadion uitmaken welke ploeg zich plaatst voor de poulefase van de Europa League. De Rotterdammers wonnen het heenduel afgelopen donderdag in De Kuip met 1-0. Middenvelder Leroy Fer zorgde in eigen huis voor het enige doelpunt van de wedstrijd.