Feyenoord onder 19 voor rust langs NEC/Oss bij start competitie

Feyenoord onder 19 is woensdagavond de competitie van het seizoen 2010/2011 begonnen met een 2-0 zege op NEC/Oss A1. De Rotterdammers speelden een prima eerste helft, waardoor de eindstand al bij rust was bereikt. De tweede helft controleerde de ploeg van Jean-Paul van Gastel de wedstrijd en de zege kwam daardoor geen moment meer in gevaar.
De bezoekers wisten slechts eenmaal in de wedstrijd gevaarlijk te worden na een te korte terugspeelbal in de eerste helft in de defensie van Feyenoord. Verder had de thuisploeg het heft stevig in handen en dat resulteerde in twee prima treffers.

Larbi El Harouchi stond halverwege de eerste helft zelf aan de basis van het openingsdoelpunt, door de bal goed af te jagen in de defensie van NEC/Oss. Via het middenveld kwam de bal terug in de voeten van de middenvelder, die vanaf zestien meter raak schoot.

Kort voor rust besliste Feyenoord de wedstrijd, via een doelpunt uit een rebound van spits Mick van Buren. Omdat NEC/Oss tegen die tijd al met tien man op het veld stond na een rode kaart wegens natrappen, was de tweede helft een formaliteit. Feyenoord kreeg daarin nog wel kansen op een grotere uitslag, maar wist die niet te verzilveren.

‘We hebben de doelstelling voor vandaag bereikt’, vertelde Van Gastel achteraf. ‘Over de eerste helft was ik erg tevreden en de tweede helft hebben we onszelf een beetje gespaard. Dat was ook wel lekker gezien de veldslag die we afgelopen zaterdag hebben geleverd tegen Ajax om de Super Cup.’

Volgens de trainer gaat Onder 19 een pittig seizoen tegemoet. ‘We zijn nu twee keer op rij kampioen en veel jongens zijn van ons doorgestroomd naar de selectie, dus elke ploeg zal graag van ons willen winnen. Het is aan deze generatie spelers om daar op de goede manier mee om te gaan. Dat zal met vallen en opstaan gaan, maar het is ook ontzettend leerzaam.’

Feyenoord/Excelsior onder 19 – NEC/Oss A1 2-0

25’ 1-0 El Harouchi
44’ 2-0 Van Buren

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten (46’ Smith), Van Huijgevoort, Van den Engel; Jansen, El Harouchi (60’ Steenvoorden), Rashid; Schoonheijm (46’ Agatowski), Van Buren en Velder (70’ Wijmer).

Eenvoudige zege Feyenoord onder 18 op Excelsior Pernis

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft woensdag in de poulefase van het bekertoernooi een ruime zege geboekt op Excelsior Pernis A1. Nadat afgelopen maandag al met 5-1 van Spijkenisse werd gewonnen, was de ploeg van trainer Jan Gösgens twee dagen later met 1-13 te sterk voor de stadsgenoot.

‘We wisten dat we geen al te sterke ploeg zouden treffen en dat is ook uitgekomen’, zei Gösgens na de wedstrijd. ‘Toch zijn de jongens goed en met veel plezier blijven voetballen.’ Kenmerkend was dat bij rust al zes keer was gescoord, maar dat Onder 18 desondanks de in de tweede helft gretig bleef en nog zeven goals maakte. Joshua Steenvoorden zorgde met een hattrick voor de eerste drie doelpunten van de wedstrijd.

Excelsior Pernis A1 - Feyenoord/Excelsior onder 18 1-13

3’ 0-1 Steenvoorden
17’ 0-2 Steenvoorden
20’ 0-3 Steenvoorden
21’ 0-4 Manu
30’ 0-5 Van der Velden
32’ 0-6 Steenvoorden
60’ 0-7 Manu
61’ 0-8 Balrak
63’ 0-9 Blokland
75’ 0-10 Thriel
77’0-11 Cornelissens
78’ 0-12 Geluk
83’ 0-13 J. van Deelen

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 18: Struis; Samsey, Blokland, Van Oosten, Y. van Deelen (46’ J. van Deelen); Steenvoorden, Balrak (60’ Thriel), Van der Laan; Van der Velden (46’ Geluk), Manu (75’ Cornelissens) en Berkvens.