Beloften pakken punt tegen Jong PSV

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond het uitduel met Jong PSV met 1-1 gelijkgespeeld. Op de Herdgang in Eindhoven kwam de ploeg van trainer André Hoekstra na 35 minuten op achterstand, waarna Luc Castaignos op slag van rust met een rake kopbal de score weer in evenwicht bracht. Darley behoedde de Rotterdammers in de slotfase voor een nederlaag door bij grote kansen voor Jong PSV uitstekend in te grijpen.
Tot het laatste kwartier had Jong Feyenooord/Excelsior de wedstrijd volledig onder controle. De Rotterdammers kwamen voetballend goed voor de dag en dwongen meerdere grote kansen af. Jong PSV kwam lang niet verder dan een schot van Zakaria Labyad, dat onhoudbaar werd voor Darley doordat de bal van richting werd veranderd nadat het afketste op het lijf van een van de Feyenoorders.

Voordat Castiagnos de 1-1 aan liet tekenen had de jonge aanvaller al twee grote kansen gehad. In de openingsfase kwam hij na een steekpass van Kamohelo Mokotjo alleen voor de keeper, terwijl hij na ruim een half uur spelen zich na een voorzet van Jerson Cabral onbaatzuchtig toonde door de bal af te leggen, waar hij in kansrijke positie beter voor eigen succes had kunnen gaan. Cabral had op dat moment ook al Karim El Ahmadi alleen voor de keeper gezet, maar zag de Marokkaans international niet scoren.

In de tweede helft veranderde er lange tijd niets aan het spelbeeld. Jong Feyenoord/Excelsior deelde de lakens uit en bleef kansen creëren. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd kroop de thuisploeg uit zijn schulp en werd Darley op de proef gesteld. De Braziliaanse doelman hield zijn ploeg op de been met een aantal uitstekende reddingen, waaronder één in de allerlaatste minuut. Darley bleef koelbloedig toen Stef Nijland plots voor hem opdook en griste de bal weg voor de voeten van de aanvaller.

Jong PSV – Jong Feyenoord/Excelsior 1-1

35’ 1-0 Labyad

45’ 1-1 Castaignos

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Darley; Eekman, Ramsteijn, Auassar, Lumb; El Ahmadi, Mokotjo, Van Haaren; Biseswar (76’ Lagouireh), Castaignos (80’ Fileccia) en Cabral.