Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

André Bahia sluit aan op trainingsveld

Feyenoord is woensdagochtend op Varkenoord de voorbereiding op de Klassieker van aanstaande zondag tegen Ajax gestart. Op het trainingscomplex sloot André Bahia weer aan op de training. De verdediger viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen NAC Breda uit met knieklachten, maar gaf na afloop van de oefensessie aan dat hij op de weg terug is en verwacht fit te zijn voor het duel met Ajax. Luigi Bruins, die eveneens geblesseerd uitviel tegen NAC, kwam nog niet in actie op het trainingsveld. Jon Dahl Tomasson en doelman Erwin Mulder trainden individueel.


Bij de afsluiting van de training werd de groep opgedeeld, waarbij een groot deel van de aanvallers onder leiding van Mario Been oefende op afwerken. Een veld verderop trainden verdedigers Ron Vlaar en Stefan de Vrij samen met assistent-trainers Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks, terwijl Bruno Martins Indi apart onder handen werd genomen door André Hoekstra.



Tijdens de training ondergingen de spelers de Gatorade Sweat Test. Hiermee werd gedurende de oefensessie per speler gemeten hoeveel vocht hij kwijtraakte. Achteraf wordt bovendien gemeten waaruit de transpiratie is opgebouwd. Hierdoor kan in de toekomst per speler beter worden bekeken hoeveel vocht hij binnen dient te krijgen.



Na afloop van de training werkte een aantal spelers van de selectie mee aan de opnames van een promotievideo voor Gatorade, waarbij ze moesten proberen een aantal flesjes van de lat af te schieten. Dit was nog geen gemakkelijke opgave, zo bleek toen na een aantal pogingen nog niemand raak had geschoten. Leroy Fer kwam het dichtste bij met een schot dat met genoeg kracht op de lat eindigde, zodat één van de flesjes alsnog naar beneden viel, en werd tot zijn grote vreugde tot winnaar uitgeroepen.