Feyenoord onder 19 verslaat PSV A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag PSV A1 met 0-2 verslagen. Shabir Isoufi maakte beide goals. Onder 17 was veel te sterk voor FC Twente B1 en won met 0-3. Het uitduel met NAC Breda B1 leverde voor Onder 16 een teleurstelling op: het werd 3-1 voor de thuisploeg. Onder 15 was in eigen huis met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag C1 en gaat net als Onder 14, dat met 7-1 RBC Roosendaal versloeg, nog altijd ongeslagen aan de leiding. Het uitduel van Onder 18 met Leonidas A1 werd afgelast.
ONDER 19 WINT TOPPER VAN PSV A1 MET 0-2

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag op bezoek bij PSV A1 een 0-2 zege geboekt. De dikverdiende overwinning van de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel kwam tot stand via twee treffers van middenvelder Shabir Isoufi.

‘Deze jongens zijn stappen aan het maken in hun ontwikkeling en dat kwam er vandaag uit’, blikte Van Gastel terug op de overwinning. ‘We hebben de wedstrijd volledig gecontroleerd en dikverdiend gewonnen. Dat we de kansen op meer doelpunten niet hebben benut, mag de pret niet drukken.’

De Rotterdammers startten wat voorzichtig aan het duel met PSV. O/19 leek in de eerste twintig minuten zoekende en moest toestaan dat de Eindhovenaren met een kopbal uit een hoekschop gevaarlijk werden. Daarna dacht Feyenoord/Excelsior recht te hebben op een strafschop, maar de scheidsrechter oordeelde anders. Ook een kans voor Shane van den Engel leverde geen treffer op.

Kort daarna was het wel raak: Mats van Huijgevoort krulde een vrije trap voor het doel en zag Isoufi de 0-1 binnen werken. Een minuut voor rust kreeg Elvis Manu een kans om zijn team een comfortabele ruststand te bezorgen, maar de aanvaller schoof de bal, oog in oog met de keeper, net naast.

Ook in de tweede helft had Feyenoord/Excelsior de bovenhand en ging het op zoek naar een uitbreiding van de score. Na een uur spelen was het opnieuw Isoufi die het doel trof: Mick van Buren legde de bal terug en Isoufi schoot, van buiten het zestienmetergebied, de bal prachtig in de kruising.

In de slotfase moest O/19 alert blijven toen PSV vooral uit hoekschoppen en vrije trappen gevaarlijk dreigde te worden. Van die spelhervattingen ging veel dreiging uit, maar echt in de problemen kwamen de Rotterdammers er niet door.

PSV – Feyenoord/Excelsior O/19 0-2
29’ 0-1 Isoufi
60’ 0-2 Isoufi

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Rutten (79’ Smith), Van Huijgevoort, Van den Engel; Isoufi, El Harouchi, Bouwmeester; Jansen, Van Buren en Manu (81’ Toorenburg).

OVERTUIGENDE WINST ONDER 17 OP FC TWENTE B1

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zich zaterdag met speels gemak ontdaan van medekoploper FC Twente B1. In Hengelo waren de Rotterdammers veel sterker en met de 0-3 overwinning was de ploeg van trainer Cor Adriaanse genadig voor de Tukkers.

O/17 kende op bezoek bij FC Twente een droomstart, door al na twee minuten op voorsprong te komen. Jean-Paul Boëtius zette het centrale verdedigingsduo van de thuisploeg goed onder druk en wist met het balbezit wat dat opleverde wel raad: 0-1.

Voordat FC Twente goed en wel van die vroege klap hersteld was, kreeg het alweer een nieuwe te verwerken. Lucas Woudenberg maakte een goede actie op de linkerflank en zette de bal voor op Joey Sleegers die bij de tweede paal tegendraads in het doel kopte.

Feyenoord/Excelsior bleef sterker en creëerde ook veel kansen. Binnen het halfuur besliste Anass Achahbar het duel definitief door een voorzet van Tony Trindade de Vilhena binnen te koppen. Andere kansen die de Rotterdammers voor de pauze nog kregen, werden niet benut.

In de tweede helft kreeg O/17, mede doordat FC Twente geen andere optie had dan op zoek te gaan naar de aansluiting, nog legio kansen om de marge verder uit te bouwen. Mede door goed werk van de doelman en defensie van Twente, werd een grotere uitslag voor Feyenoord/Excelsior voorkomen.

‘Ik ben niet ontevreden’, zei Adriaanse na het duel. ‘Als je op deze manier van een medekoploper wint, is dat natuurlijk prima. Maar we hadden de marge wel veel verder kunnen uitbouwen. Dat hebben we verzuimd. Daarmee doen we onszelf te kort.’

FC Twente B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-3
2’ 0-1 Boëtius
5’ 0-2 Sleegers
22’ 0-3 Achahbar

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Maatsen, Ake (72’ Rekik), Kongolo, Woudenberg; Thong, Trindade de Vilhena, Sleegers (69’ Staas); Bouetius, Achahbar (76’ Dercks) en Olijfveld (65’ Janssen).

ONGELUKKIG ONDER 16 TEN ONDER BIJ NAC BREDA B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 is er niet in geslaagd punten te pakken op bezoek bij NAC Breda B1. De Rotterdammers waren niet de mindere van NAC, maar gingen door een aantal persoonlijke fouten met 3-1 ten onder. Cas Knoester zorgde voor de enige treffer.

‘Het was weer hetzelfde verhaal’, beschouwde trainer Gaston Taument na. ‘Van deze tegenstander hadden we kunnen winnen, mMaar het ontbreekt ons voorin aan stootkracht. Als we dan ook nog persoonlijke fouten maken, loop je tegen een nederlaag als deze aan.’

Na een ontmoeting in het bekertoernooi bracht O/16 voor de tweede keer in niet al te lange tijd een bezoek aan NAC Breda B1. Het duel in de beker eindigde in 1-1, een stand die zaterdag al na acht minuten was bereikt. Het begon in de eerste minuut met een fout van doelman Jay Jharie, die een simpele bal door zijn benen liet lopen en een aanvaller van NAC binnen zag schieten.

Zeven minuten later had Feyenoord/Excelsior de achterstand alweer weggewerkt. Een vrije schop van Ryan Korporaal werd door Knoester in het doel gewerkt. Tien minuten voor rust incasseerde O/16 de tweede tegentreffer en opnieuw zag doelman Jharie er daarbij niet goed uit. Hij liet de bal na een hoekschop uit zijn handen glippen, waarna NAC dankbaar profiteerde.

In de tweede helft besloot Taument meer risico te nemen en gingen de Rotterdammers achterin één op één spelen. Het duel werd steeds meer een fysieke strijd, waarin O/16 uiteindelijk zijn meerdere in NAC moest erkennen. Feyenoord/Excelsior creëerde nog nauwelijks kansen en werd niet meer gevaarlijk. De Bredanaars scoorde nog wel een keer.

NAC Breda B1 – Feyenoord/Excelsior O/16 3-1
1’ 1-0
8’ 1-1 Knoester
30’ 2-1
52’ 3-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Cabral, Van Beek, Dekker, Hardeveld; Kassels, Korporaal (50’ Kasdorp), Knoester; Geyah Darjij (50’ Lopes Martins de Veiga), Driebergen (55’ Dorand) en Thenu (41’ Robinson).

WINST ONDER 15 OP ADO DEN HAAG C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op Varkenoord was de ploeg van trainer Joop Hiele zaterdag met 2-0 te sterk voor ADO Den Haag C1. De eindstand was al in de eerste helft bereikt.

ADO Den Haag hield tot aan deze speelronde, met negen punten uit drie duels, gelijke tred met de Rotterdammers. De winnaar van het duel zou na dit weekend de ranglijst alleen aanvoeren. Het was misschien wel daarom dat Feyenoord/Excelsior wat zenuwachtig opereerde en moeite had de rust in de ploeg te bewaren.

Zelfs een vroege treffer van Caner Yalamoglu, na elf minuten uit een vrije trap, bracht daarin geen verandering. O/15 bleef het lastig houden tegen de fysiek sterke Hagenaars. Toch kwamen de Rotterdammers nauwelijks in de problemen. Voor de rust kregen de bezoekers maar een enkele kans.

In de slotfase van het eerste bedrijf verdubbelde O/15 de voorsprong. Een goede voorzet van Bert Koomen belandde bij invaller Omar el Baad, die de bal in het doel van ADO werkte. Een paar andere kleine kansen waren voor rust niet aan Feyenoord/Excelsior besteed.

Het onrustige spel van de Rotterdammers hield ook in de tweede helft aan. De bezoekers, die op zoek gingen naar de aansluitingstreffer, lieten aardig voetbal zien, maar werden zelden gevaarlijk. Ook het spel van O/15 was bij vlagen goed, maar leidde niet meer tot doelpunten.

‘Al met al kun je wel spreken van een verdiende overwinning’, sprak Hiele na afloop. ‘Dat het een lastige middag was, hebben we zowel aan onszelf als aan de tegenstander te wijten. ADO is gewoon een heel behoorlijke ploeg, maar we hebben het onszelf, door mee te gaan in hun spel, onnodig moeilijk gemaakt.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – ADO Den Haag C1 2-0
11’ 1-0 Yalamoglu
31’ 2-0 El Baad

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Koomen (62’ Van der Pijl), Knoester, Yalamoglu, Ulusoy; De Vos, Proost (64’ Lenzini), James; Albertus (62’ Verdonk), Da Silva (20’ El Baad) en Luiza Lubanzadio (48’ Manusama).

ONDER 14 BLIJFT MET GROTE CIJFERS WINNEN

Opnieuw heeft Feyenoord/Excelsior onder 14 met ruime cijfers gewonnen. RBC Roosendaal werd op eigen veld met 7-1 opzij gezet. Die grote zege leek er in de eerste helft niet in te zitten, maar na een 1-1 ruststand nam de ploeg van trainer Rob Kurvers na de pauze snel afstand.

Kurvers zag dat zijn team het in het begin van de wedstrijd lastig had met de bezoekers uit Roosendaal. ‘Zij hadden zich goed op ons ingesteld en wij hadden moeite om er doorheen te komen. Nadat we op achterstand kwamen, waren we wel de bovenliggende partij, maar creëerden we nog niet echt goede kansen. Na rust was het net een schiettent.’

RBC hield in de eerste helft de ruimtes klein en maakte het de Rotterdammers daar bijzonder moeilijk mee. Na een kwartier kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong, toen de snelle spits van de Brabanders niet door de defensie van O/14 kon worden afgestopt.

Dat moment had een goed effect op Feyenoord/Excelsior, dat binnen twee minuten uit een vrije trap van Tyrone Conraad alweer op gelijke hoogte kwam. Daarna bleef het moeizaam gaan, maar waren de Rotterdammers wel de bovenliggende partij. Tot grote kansen kwam het echter pas na de rust.

RBC kreeg, gesteund door de gelijke stand, de indruk dat er iets te halen viel in Rotterdam en ging iets aanvallender spelen. Van de ruimte die dat opleverde maakte O/14 dankbaar gebruik. Binnen het uur zorgden Rick van der Meer en Conraad voor de tweede en derde Rotterdamse treffer.

Daarna was het prijsschieten voor O/14. Marlon Slabbekoorn, Nilton Sonha, Jari Schuurman en Boris Letterie waren allen trefzeker. De laatste treffer was van grote schoonheid: Letterie kopte de voorzet van Melvin Kingsale ongenaakbaar in het doel. Door de zege gaat O/14 op de ranglijst nog altijd ongeslagen aan kop.

Feyenoord/Excelsior O/14 – RBC Roosendaal C2 7-1
16’ 0-1                                    66’ 5-1 Sonha
18’ 1-1 Conraad                     67’ 6-1 Schuurman
44’ 2-1 Van der Meer             70’ 7-1 Letterie
46’ 3-1 Conraad
65’ 4-1 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14: Van der Mast; Rietkerk (48’ Kingsale), Eyongakpa, Sonha, Absalem; Van der Meer (54’ Van Haaren), Hammouti (25’ Slabbekoorn), Korporaal (50’ Schuurman); Den Hoedt, Bilendo (48’ Franse) en Conraad (54’ Letterie).