Fanshop
Fanshop

Select gezelschap in actie tijdens groepstraining

Feyenoord heeft woensdagochtend met een uitgedunde selectie een groepstraining op Varkenoord afgewerkt. Trainer Mario Been stond met slechts twaalf veldspelers en twee keepers op het trainingsveld, omdat naast de geblesseerden een deel van de selectie ontbrak vanwege een duel dat Jong Feyenoord/Excelsior woensdagavond speelt tegen het beloftenelftal van FC Groningen.
Adil Auassar, Michael Lumb, Ricky van Haaren en Bruno Martins Indi zullen met het Rotterdamse beloftenelftal aantreden tegen de Groningers. Voor Martins Indi betekent het duel zijn rentree na de schorsing van drie wedstrijden die hij van de KNVB kreeg naar aanleiding van zijn rode kaart tegen NAC Breda.

Na onder meer een partij zeven tegen zeven op een klein veld sloten de Feyenoorders de oefensessie af met positiegebonden oefeningen. Zo ging assistent-trainer Leon Vlemmings aan de slag met André Bahia, Stefan de Vrij en Leroy Fer, terwijl aan de andere kant van het trainingsveld Been en Patrick Lodewijks de rest van de aanwezige spelers onder handen namen.

Middenvelders Karim El Ahmadi en Kamohelo Mokotjo openden hier om beurten op de aan de buitenkant geposteerde Ruben Schaken, Diego Biseswar, Tim de Cler en Jerson Cabral, waarna Fedor Smolov, Luigi Bruins en Luc Castaignos voor de afronding op het door Darley en Rob van Dijk verdedigde doel moesten zorgen.

Donderdag staat de volgende groepstraining van Feyenoord op het programma. Die dag wordt er vanaf 14.00 uur getraind op Varkenoord. De oefensessie is zoals altijd vrij toegankelijk voor publiek.