Feyenoord onder 18 verslaat N.E.C.

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag gemakkelijk met 0-6 gewonnen bij N.E.C. A1. Onder 17 hield een punt over aan het bezoek aan FC Utrecht B1. In een opvallend duel, waarin vier strafschoppen werden gegeven, werd het 2-2. Voor Onder 15 stond het thuisduel met RBC Roosendaal C1 op het programma. De Rotterdammers wonnen met 2-1. Ook Onder 14 speelde thuis: VVV/Helmond Sport C3 werd met 2-1 verslagen. Feyenoord/Excelsior onder 16 komt morgen in actie tegen Sportclub Excelsior B2. Die derby start om 11.00 uur op Sportpark Woudestein. Onder 19 kwam in verband met het EK-kwalificatietoernooi van Oranje O/19 in Slovenië niet in actie.
ONDER 18 HEEFT GEEN KIND AAN NEC A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft op bezoek bij N.E.C. A1 fors uitgehaald. De Rotterdammers wonnen eenvoudig met 0-6. Binnen een halfuur leidde de ploeg van trainer Jan Gösgens al met 0-4. Matthew Steenvoorden en Jon-Joost Cornelissens scoorden beiden twee keer.

Het eerste doelpunt van Steenvoorden, viel al na vijf minuten. De Rotterdammers konden vrijuit voetballen tegen de Nijmegenaren, die zich beperkten tot een poging om de bezoekers tegen te houden. Dat lukte niet al te best want na tien minuten was het ook al 0-2. Na een kort genomen hoekschop was de defensie van N.E.C. dermate verrast dat Cornelissens kon binnen koppen.

O/18 ging lustig verder en verdubbelde de score via Marley Berkvens, die met het hoofd trefzeker was, en opnieuw Steenvoorden, die vanaf de strafschopstip 0-4 op het scorebord zette. Kansen bleven zich ook voor rust nog aandienen, maar de Rotterdammers scoorden pas weer in de tweede helft.

Matthew Steenvoorden werd in de rust vervangen door zijn broer Joshua, maar ook zonder de maker van twee treffers ging O/18 verder met scoren. Vijf minuten na de pauze werd het via Cornelissens 0-5. N.E.C. raakte geïrriteerd door de almaar groeiende achterstand en begon daarom vervelender te spelen. Onder invloed van het wat onsportieve spel van de thuisploeg namen de Rotterdammers gas terug.

Het duel kabbelde richting het einde en het lage tempo zorgde ervoor dat zowel de thuisploeg als Feyenoord/Excelsior er niet meer in slaagde gevaarlijk te worden. Twee minuten voor tijd werd het toch nog 0-6. Invaller Nick Geluk deed zijn achternaam eer aan, toen hij een voorzet door een verdediger van N.E.C. in het eigen doel gekopt zag worden.

‘We hebben een redelijke wedstrijd gespeeld, ik ben tevreden’, blikte Gösgens terug op de ruime zege. ‘In de tweede helft had de score veel groter kunnen, of misschien wel moeten uitvallen. Maar de punten zijn binnen, daar gaat het om.’

N.E.C. A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 0-6
5’ 0-1 M. Steenvoorden 88’ 0-6 e.d.
10’ 0-2 Cornelissens
17’ 0-3 Berkvens
26’ 0-4 M. Steenvoorden
50’ 0-5 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Osseweijer; Samsey (55’ Y. van Deelen), Van Oosten, Blokland, J. van Deelen; Scholman, Triel (61’ Geluk), M. Steenvoorden (46’ J. Steenvoorden); Cornelissens, Blij (61’ Balrak) en Berkvens.

DUEL ONDER 17 EINDIGT NA VIER STRAFSCHOPPEN ONBESLIST

Feyenoord/Excelsior onder 17 heeft zaterdag het uitduel bij FC Utrecht B1 met 2-2 gelijk gespeeld. Alle vier de treffers kwamen voort uit een strafschop. Het puntenverlies is zuur voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse, omdat de Rotterdammers een 0-2 voorsprong uit handen gaven.

‘We hebben dit volkomen aan ons zelf de danken’, was Adriaanse na afloop realistisch. ‘Dit mag niet gebeuren. Na de 0-2 hebben we totaal niet meer gevoetbald, de tweede helft was een wanvertoning. Uiteindelijk mogen we blij zijn dat we nog een punt aan het duel overhouden.’

Het contrast tussen de twee helften was enorm in Utrecht. O/17 begon uitstekend aan het duel. De eerste kans was voor Anass Achahbar. Na een goede individuele actie eindigde zijn inzet op de onderkant van de lat. Iets later was het wel raak. De spits werd na wederom een knappe actie in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna hij zelf de toegekende strafschop benutte.

Omdat een inzet van Robbert Olijfveld goed door de doelman van Utrecht werd gekeerd, was de rusttand 0-1. Gelijk na rust verdubbelden de Rotterdammers de voorsprong. Dit keer werd Jean-Paul Boëtius in het zestienmetergebied gevloerd en opnieuw wees de arbiter naar de stip. Achahbar was wederom trefzeker.

Met die goal kwam een einde aan het goede spel van O/17. Feyenoord/Excelsior raakte de grip op het duel volledig kwijt en liep alleen nog maar achteruit. Utrecht kon daardoor oprukken en deed dat na iets meer dan een uur voor het eerst succesvol. Na een overtreding van Nathan Ake kende de scheidsrechter de derde strafschop van de middag toe, die dit keer door Utrecht werd verzilverd.

Utrecht ging daarna, gesteund door de aansluitingstreffer, op jacht naar de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd werd de stand in zowel het aantal strafschoppen als de score gelijk getrokken. Dit keer ging een overtreding van Diego Staas vooraf aan de penalty. Vanaf elf meter pakte Utrecht een punt.

FC Utrecht B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 2-2
27’ 0-1 Achahbar
43’ 0-2 Achahbar
63’ 1-2
77’ 2-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/17: De Jong; Thong (66’ Maatsen), Rekik, Kongolo, Woudenberg; Ake, Trindade De Vilhena, Sleegers (57’ Staas); Boëtius (75’ Dercks), Achahbar en Olijfveld (63’ Janssen).

FEYENOORD/EXCELSIOR O/15 VERSLAAT RBC ROOSENDAAL C1

De thuiswedstrijd met RBC Roosendaal C1 heeft voor Feyenoord/Excelsior onder 15 een 2-1 zege opgeleverd. Op Varkenoord had de ploeg van trainer Joop Hiele moeite met de gasten uit Roosendaal, maar door twee treffers van Polino Lubanzadio wonnen de Rotterdammers uiteindelijk wel verdiend.

Het spel van O/15 was in het eerste deel van de wedstrijd niet goed. RBC creëerde via counters een drietal goede kansen. Na zes minuten leidde dat tot een vroege voorsprong voor de bezoekers. Bij een andere grote kans bleek doelman Tim van der Linden een goede sta-in-de-weg.

Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft waren de Rotterdammers in staat om een tandje bij te schakelen en het tempo te verhogen. Dat leidde gelijk tot een aantal grote kansen en zelfs een treffer. Na een vrije trap van Caner Yalamoglu werkte Junior Albertus de bal in het doel, maar de treffer werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd.

O/15 kwam uitstekend uit de kleedkamer en had na rust slechts een minuut nodig om de stand gelijk te trekken. Djazz Manusama maakte een actie aan de rechterkant en bediende Lubanzadio, die goed afrondde. Dat was een inleiding voor een wat betere tweede helft, waarin het voetbal van hoger niveau was en RBC er niet meer in slaagde echt gevaarlijk te worden.

Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Lubanzadio die trefzeker was voor Feyenoord/Excelsior. De aanvaller maakte zelf een goede actie en verschalkte de doelman van de Roosendalers: 2-1. Een gelijkmaker van RBC werd in de slotfase wegens buitenspel terecht afgekeurd.

Hiele vond de overwinning van zijn ploeg terecht, maar plaatste bij het spel wel een aantal kanttekeningen. ‘Voor rust speelden we absoluut niet goed. Tegen het einde van de eerste helft werd het wat beter en dan zie je ook gelijk waar dat toe leidt. We kregen in die fase enorm veel kansen. In de tweede helft was het spel acceptabeler.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – RBC Roosendaal C1 2-1
6’ 0-1
26’ 1-1 Lubanzadio
51’ 2-1 Lubanzadio

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy, Knoester, Yalamoglu, Gronsveld (20’ Koomen); De Vos, James (56’ El Baad), Da Silva (64’ Van der Pijl); Manusama (45’ Hammouti), Albertus en Lubanzadio.

ONDER 14 OP VALREEP VOORBIJ VVV/HELMOND SPORT C3

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag VVV/Helmond Sport C3 verslagen. De overwinning kreeg pas twee minuten voor tijd gestalte, na een treffer van Marlon Slabbekoorn. Het team van trainer Rob Kurvers blijft daardoor tweede op de ranglijst, één punt achter PSV C2.

‘De stemming bij de jongens was na afloop bedrukt omdat we niet goed hebben gevoetbald’, vertelde Kurvers na afloop. ‘Ik heb tegen ze gezegd dat ze moeten leren om ook blij te zijn als ze slecht spelen, maar toch winnen. De teleurstelling bewijst dat het met de instelling van de ploeg wel goed zit.’

De Rotterdammers hoopten tegen VVV/Helmond Sport de kater weg te spoelen die de ploeg overhield aan de jammerlijke 5-4 nederlaag van vorige week bij PSV. Het straalde van O/14 af dat ze gebrand waren op een goed resultaat tegen de zuiderlingen. Het begin van de wedstrijd was goed, met aardig voetbal en veel strijd.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte het spelniveau echter weg. Het tempo lag te laag waardoor de voor O/14 zo kenmerkende verrassende acties uitbleven. Het lukte Feyenoord/Excelsior niet door te komen over de zijkanten, en echte kansen bleven uit. Dat de openingstreffer uit een dood spelmoment kwam, was daarom niet verwonderlijk. Nilton Sonha maakte uit een vrije schop de 1-0.

Omdat het O/14 nauwelijks lukte door de defensieve stellingen van de bezoekers te breken, werd het spel onrustiger. In de drang om nog harder te werken, bleven spelers te lang lopen met de bal, wat alleen maar leidde tot meer balverlies. Vijf minuten na de pauze kwam VVV/Helmond Sport op gelijke hoogte.

Toen de Rotterdammers zich in de slotfase al bijna bij een gelijkspel hadden neergelegd, kwam toch nog de winnende treffer. Rechtsback Melvin Kingsale stoomde op en mocht tot in het strafschopgebied van de tegenstander komen. Daar legde hij beheerst terug op Slabbekoorn, die vanaf zestien meter in het doel schoot.

Feyenoord/Excelsior O/14 – VVV/Helmond Sport C3 2-1