Feyenoord O/18 niet verder in beker

Feyenoord/Excelsior onder 18 is zaterdagmiddag uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Rotterdammers gingen in Gouda met 1-0 onderuit tegen Olympia A1 en strandden daardoor in de beker. Feyenoord/Excelsior onder vijftien won op eigen veld met 4-0 van Sportclub Excelsior C1, de amateurtak van de Kralingers. Tijdens het weekend van de herfstvakantie stonden verder geen officiële duels op het programma voor de jeugdploegen van Feyenoord Academy.
ONDER 18 UITGESCHAKELD IN BEKERTOERNOOI
Feyenoord/Excelsior onder 18 is er zaterdag niet in geslaagd de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De Rotterdammers, die bij afwezigheid van trainer Jan Gösgens onder leiding stonden van Kenneth Jaliens, sneuvelden op bezoek bij Olympia Gouda A1. De ploeg uit Gouda was met 1-0 net te sterk.

‘Erg jammer dat we niet verder gaan in het bekertoernooi’, vond Jaliens. ‘In de tweede helft hebben we wel kansen gehad, maar op basis van de hele wedstrijd is het terecht dat Olympia heeft gewonnen. Vooral in de eerste helft kwam ons spel door hun agressiviteit totaal niet van de grond.’

O/18 trof in Olympia een uitermate gemotiveerde tegenstander, die de Rotterdammers vanaf de start van het duel fel onder druk probeerde te zetten. De vierde divisionist slaagde daar bij vlagen aardig in en dat zorgde ervoor dat Feyenoord/Excelsior niet aan het eigen spel toekwam. Ook de sterke tegenwind werkte voor de pauze niet in het voordeel van O/18.

Na een halfuur spelen zette Olympia het goede spel van de beginfase om in een treffer. Een combinatie door het centrum van de Rotterdamse verdediging leidde tot de openingstreffer. Voor de rust lukte het O/18 niet iets aan de achterstand te doen.

In de tweede helft verging het Feyenoord/Excelsior beter. Jair Balrak was in een één tegen één situatie met de doelman van de thuisclub dicht bij een treffer, maar het lukte de aanvaller niet om de doelman te passeren. Ook met een aantal kopballen was O/18 gevaarlijk, maar tot een doelpunt leidde het niet.

Nadat de arbiter in de slotfase besloot de Rotterdammers geen strafschop te geven, terwijl die daar wel recht op dachten te hebben, ging het spel van Feyenoord/Excelsior weer achteruit. De energie werd te veel op de arbitrale beslissingen gericht, waardoor een georganiseerde jacht op de gelijkmaker uitbleef.

Olympia Gouda A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-0

29’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Osseweijer; Y. van Deelen (46’ Samsey), Scholman, Van Oosten, J. van Deelen; Agatowski, Van der Velden (75’ Geluk), J. Steenvoorden (70’ Cornelissens); Balrak (84’ Triel), Blij en Berkvens.

FEYENOORD ONDER 15 BOEKT RUIME ZEGE OP EXCELSIOR C1
Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag een ruime competitiezege geboekt op stadsgenoot Sportclub Excelsior C1. De ploeg van trainer Joop Hiele was met 4-0 te sterk voor het hoogste C-elftal van de amateurtak van de club uit Kralingen. Middenvelder Robert de Vos speelde een hoofdrol in het duel, met twee doelpunten en een assist.

De thuisploeg had het aanvankelijk lastig met het fysieke spel van Excelsior en had enige tijd nodig om tot de ontdekking te komen hoe de bezoekers het best bestreden konden worden. Feyenoord ging de eerste tien minuten te veel de fysieke strijd aan, maar begon daarna beter te voetballen.

Het leverde voor rust twee prima doelpunten op, die beiden van de voet van De Vos kwamen. Zijn tweede treffer was het resultaat van een fraaie aanval van Feyenoord, waarbij de middenvelder de bal uiteindelijk op aangeven van Ali Ulusoy binnen kon werken.

De tweede helft had Feyenoord, mede dankzij verschillende wisselingen in de ploeg, dezelfde opstartproblemen als voor rust, maar nadat spits Junior Albertus uit een assist van De Vos de 3-0 op het scorebord had gezet was de ban definitief gebroken. Caner Yalamoglu bepaalde uiteindelijk na zeventig minuten de eindstand.

‘We hebben bij fases prima gevoetbald’, concludeerde trainer Hiele na afloop. ‘De jongens moesten er even op geattendeerd worden dat ze niet de fysieke strijd op moesten zoeken, want op dat vlak was Excelsior sterker. Toen wij eenmaal gingen voetballen kreeg Excelsior het moeilijk, met een verdiende overwinning als resultaat.’

Feyenoord/Excelsior onder 15 – Excelsior C1 4-0
23’ 1-0 De Vos
35’ 2-0 De Vos
47’ 3-0 Albertus
70’ 4-0 Yalamoglu

Opstelling Feyenoord/Excelsior onder 15: Van der Hoek; Ulusoy, Knoester, Yalamoglu, Gronsveld (45’ Hammouti); De Vos, Van der Pijl (41’ Slabbekoorn), Da Silva (45’ Koomen); Manusama, Albertus en Proost (41’ James).