Bahia: ‘Het enige passende antwoord’

Eindelijk konden de spelers van Feyenoord woensdagavond weer tevreden van het veld stappen. De Feyenoorders hadden liefst twee maanden moeten wachten op een overwinning. ‘Dat is veel te lang voor Feyenoord’, zei André Bahia, maker van de bevrijdende tweede treffer tijdens de 3-0 zege op VVV-Venlo. ‘Na afgelopen zondag telde maar één ding voor ons en dat was de winst. Dit was het enige passende antwoord.’

Feyenoord kreeg tegen VVV meer dan alleen de winst om vertrouwen uit te putten, want zeker in de tweede helft was het spel van de ploeg van trainer Mario Been goed. ‘Voor de rust hebben we niets weggegeven, maar werden we zelf ook niet echt gevaarlijk’, zei Bahia. ‘In de tweede helft hebben we doorlopend kansen gecreëerd. Toen dat eerste doelpunt van Gini niet werd toegekend, schoot er wel even door mijn hoofd: het zal toch niet weer… We hebben al zo veel tegenslagen gehad de laatste tijd. Maar gelukkig hebben we alsnog gekregen waar we recht op hadden. Eindelijk kwamen goed spel en de drie punten samen.’

Georginio Wijnaldum vond na 65 minuten voor de tweede keer van de avond het net en ditmaal kende scheidsrechter Ed Janssen de treffer wel toe. Bahia maakte zelf in de slotfase aan alle twijfels een einde door de 2-0 achter VVV-doelman Dennis Gentenaar te koppen. ‘Een bevrijdend doelpunt voor de ploeg’, zei hij. ‘Het is daarnaast ook goed voor mijn vertrouwen. Het is lekker om als verdediger te scoren.’

Feyenoord wist zich woensdagavond in De Kuip gesteund door een hartstochtelijk legioen, dat zich vanaf de opkomst voor de warming-up als één man achter het elftal van Been schaarde. ‘Juist nu we het ontzettend moeilijk hebben zijn de supporters nog massaler achter ons gaan staan’, zei de langst dienende speler in de selectie. ‘Heel bijzonder en een enorme steun in de rug voor de ploeg. We merkten de afgelopen dagen al dat de supporters ons zouden steunen. Ze hebben lang op een overwinning moeten wachten, maar vandaag hebben ze hem eindelijk gekregen.’