Fanshop
Fanshop

Schaken inzetbaar tegen AZ

Ruben Schaken is aanstaande zondag wanneer Feyenoord het in Alkmaar opneemt tegen AZ inzetbaar. De aanvaller viel afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen VVV-Venlo vlak voor de rust uit nadat zijn vinger uit de kom was geschoten, maar trainde vrijdagochtend gewoon mee tijdens de groepstraining. De vinger van Schaken is in een beschermend verband gezet. ‘Ruben kan dan ook gewoon spelen tegen AZ’, zei trainer Mario Been vrijdagmiddag.
Ron Vlaar is er zondag in het AFAS Stadion niet bij. De centrale verdediger is op de weg terug na een hamstringblessure die hij enkele weken geleden opliep in het duel met Ajax, maar de wedstrijd tegen zijn oude club komt nog te vroeg. Been liet weten dat als Vlaar op zaterdag een laatste test goed doorstaat, de verdediger op maandag aan zal sluiten bij de groepstraining. ‘Hopelijk kan hij dan volgende week tegen Roda JC weer meespelen’, aldus de oefenmeester.

Been heeft in de aanloop naar het duel met AZ te maken met een aantal twijfelgevallen in zijn selectie. Kelvin Leerdam keert terug van een schorsing, maar kampt met een lichte blessure. Datzelfde geldt voor Bruno Martins Indi die Leerdam tegen VVV verving als rechtsback. ‘Ik hoop dat in elk geval één van hen zondag kan spelen’, zei Been. De coach zag Tim de Cler in de loop van vrijdagochtend naar huis gaan omdat de verdediger zich niet helemaal lekker voelde.

Jon Dahl Tomasson, Dani Fernández, Bart Schenkeveld, Sekou Cissé en Leroy Fer zijn langdurig uitgeschakeld met een blessure en derhalve niet van de partij in Alkmaar.