Fanshop
Fanshop

Vlaar klaar voor rentree tegen Roda JC

Ron Vlaar maakt zo goed als zeker aanstaande zondag zijn rentree in het eerste elftal van Feyenoord. De aanvoerder trainde vrijdag voor de derde opeenvolgende dag voluit mee met de selectie van Feyenoord en is klaar om tegen Roda JC Kerkrade zijn positie centraal in de defensie weer in te nemen. ‘Als er niets geks gebeurt, speelt Ron tegen Roda’, zei trainer Mario Been vrijdagmiddag. Vlaar liep op 19 september in de klassieker tegen Ajax een hamstringblessure op en kwam sindsdien niet meer in actie.
Been had meer goed nieuws te melden vanaf het blessurefront. Kamohelo Mokotjo is tegen de Limburgers ook weer inzetbaar, nadat hij afgelopen weekend tegen AZ nog verstek had moeten laten gaan vanwege een knieblessure. ‘Hij is nog niet volledig op kracht, maar is zondag zeker beschikbaar voor het elftal’, aldus de oefenmeester.

Tegenover de aanstaande rentree van Vlaar en Mokotjo staat het wegvallen van Fedor Smolov. De Russische jeugdinternational liep afgelopen maandag in een duel van Jong Feyenoord/Excelsior een verrekking in zijn hamstring op. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe lang zijn herstel zal duren.