Feyenoord O/17 haalt uit in Alkmaar: 0-5

Feyenoord/Excelsior O/17 heeft vrijdagavond een uitstekend resultaat geboekt tegen AZ B1. In Alkmaar haalde de ploeg van trainer Cor Adriaanse met 0-5 uit. De Rotterdammers hadden na zes minuten al een 0-2 voorsprong genomen en bouwden die in het vervolg van de wedstrijd rustig uit. Jean-Paul Boëtius tekende tijdens het duel in de eredivisie voor B-junioren voor twee treffers.
De eerste minuut was nog niet eens voorbij of de Alkmaarse doelman moest al voor het eerst buigen. Aanvallende middenvelder Joey Sleegers verschalkte de sluitpost op aangeven van Anass Achabar. Diezelfde Achabar zorgde vijf minuten later voor de 0-2, waardoor er al snel geen sprake meer was van een echte wedstrijd. ‘We zijn geen moment in de problemen gekomen en hebben zeker in de eerste helft bij vlagen fantastisch gevoetbald’, zei Adriaanse na afloop.

Centrale verdediger Karim Rekik meldde zich halverwege de eerst helft bij een vrije trap van Brian Thong in het strafschopgebied van AZ en niet zonder succes. Rekik kopte de vrije trap binnen, waarna Boëtius na een half uur spelen zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De rechtsbuiten was het eindstation van een schitterende aanval die van achteruit werd opgebouwd en over vele schijven ging, waarbij de Rotterdammers de bal steeds slechts één keer raakten. ‘Een geweldige combinatie’, vond Adriaanse.

Ook na de rust was Feyenoord/Excelsior O/17 de bovenliggende partij. Boëtius zorgde op aangeven van Tony Trindade De Vilhena al snel voor de 0-5. De Rotterdammers spaarden in het vervolg de thuisploeg, want de score had in Alkmaar ook nog grotere porporties aan kunnen nemen.

AZ B1 – Feyenoord/Excelsior O/17 0-5

1’ 0-1 Sleegers
6’ 0-2 Achabar