Onder 19 verliest geflatteerd bij NAC Breda A1

Feyenoord/Excelsior onder 19 heeft zaterdag het uitduel met NAC Breda met 5-2 verloren. De Rotterdammers speelden een duel met twee gezichten. In de eerste helft was er voor de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel geen vuiltje aan de lucht en liep O/19 uit naar een 0-2 voorsprong. Na de rust ging het vervolgens helemaal mis voor Feyenoord/Excelsior.
Al na drie minuten zette Kevin Jansen de Rotterdamse formatie op een 1-0 voorsprong. O/19 domineerde de eerste helft en liet goed voetbal zien. Van de thuisclub had Feyenoord/Excelsior niets te vrezen; de Bredanaars kregen in het eerste bedrijf geen enkele kans.

Na een halfuur werd het, via opnieuw Jansen, 0-2. O/19 bleef het goede spel voortzetten en creëerde zelfs kansen om het duel al voor de pauze definitief in het slot te gooien. De dominantie van Feyenoord/Excelsior hield aan tot aan de rust en ook in de eerste tien minuten van de tweede helft was er niets aan de hand voor O/19.

Uit het niets viel na 56 minuten de aansluitingstreffer van NAC, dat ook daarna niet beter voetbalde dan de Rotterdammers. De tegentreffer zorgde ervoor dat Feyenoord/Excelsior de controle kwijt raakte en angst leek in de ploeg te sluipen. Aan voetballen kwam O/19 niet meer toe en een kwartier voor tijd deelden de Brabanders kort na elkaar twee klappen uit en leidde NAC plotseling met 3-2.

In de laatste tien minuten ging O/19 met veel risico spelen om alsnog een punt te pakken. Dat leidde tot het tegenovergestelde resultaat: NAC profiteerde optimaal van de ruimte en scoorde in de blessuretijd nog tweemaal, waardoor de uitslag ietwat geflatteerd op 5-2 werd bepaald.

‘Ongelofelijk’, reageerde Van Gastel op het verloop van het duel. ‘We speelden voor rust behoorlijk goed, hadden alles onder controle en konden uitlopen naar een grote score. Wat er in de tweede helft is gebeurd, snap ik gewoon niet. Er sluipt een angst in de ploeg die ik niet kan verklaren. Dit is een mentaal probleem, want voetballend is het gewoon prima. Hier gaan we de komende tijd hard aan werken.’

NAC Breda A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 5-2