Punt voor beloften in uitwedstrijd tegen Jong AZ

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond doelpuntloos gelijk gespeeld op bezoek bij Jong AZ. De 0-0 uitslag was op basis van de tweede helft terecht gezien de verhoudingen op het veld. Voor rust had doelman Erwin Mulder zijn ploeg met verschillende prima reddingen op de been gehouden. Kamohelo Mokotjo maakte zijn rentree na hersteld te zijn van een knieblessure. De middenvelder was in de eredivisiewedstrijd tegen AZ niet inzetbaar. Afgelopen zondag was hij niet fit genoeg om aan de aftrap van de wedstrijd tegen Roda JC te verschijnen.
Het was bij rust volledig te danken aan Mulder dat Jong AZ niet met een voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. De doelman kwam drie keer oog in oog met een speler van de thuisploeg te staan en kwam drie keer als overwinnaar uit de strijd. Jong Feyenoord/Excelsior, dat met Mathew Morais en Nygel Velder van Feyenoord/Excelsior onder 19 in de basis begon, had vooral moeite om het middenveld in handen te krijgen en werd daardoor constant overlopen.

Een tactische omzetting zorgde ervoor dat de Rotterdamse beloften de tweede helft beter voor de dag kwamen. Beide ploegen gingen na rust grotendeels gelijk op en kregen ook kansen om de winst nog naar zich toe te trekken. Michael Lumb stond aan de basis van de grootste mogelijkheid voor Jong Feyenoord/Excelsior. De linksback dook daarbij na een fraaie actie op aan de rechterflank, waarvandaan hij een voorzet afleverde die door Adnan Alisic net niet tussen de palen gewerkt kon worden.

‘Over de hele wedstrijd gezien kan ik leven met de uitslag’, vertelde coach André Hoekstra na afloop. ‘In de tweede helft hebben wij kansen gehad om te winnen, maar 0-0 is al met al een terechte eindstand.’

Jong AZ - Jong Feyenoord/Excelsior 0-0

-
Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Mulder; Leerdam (60’ J. van Deelen), Morais, Martins Indi, Lumb; Mokotjo, Ribeiro (75’ Rashid), Auassar; Schaken, Alisic en Velder (46’ Balrak).