Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Mokotjo positief gestemd over rentree bij beloften

Feyenoord heeft woensdagochtend met een kleine selectie een groepstraining afgewerkt op Varkenoord. Een aantal spelers trainde individueel in De Kuip, waaronder Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaan speelde afgelopen maandag nog de volle negentig minuten in een duel van Jong Feyenoord/Excelsior. Dat was zijn eerste wedstrijd nadat hij vorige week in de aanloop naar het eredivisieduel met AZ met een knieblessure af moest haken.
De middenvelder kijkt met een goed gevoel terug op zijn rentree. ‘Door wedstrijden te spelen kom ik weer volledig op kracht’, aldus Mokotjo. ‘Het voelde goed om de volle negentig minuten te spelen. Het is de manier om mijn vertrouwen in mijn knie terug te krijgen. Ik had ook voor drie weken volledige rust kunnen kiezen ter herstel, maar dan zou ik te veel kracht in moeten leveren. Het is fijn dat ik niet zo ver word teruggeworpen, maar er gewoon kan zijn voor de ploeg. Hopelijk kan ik zondag tegen Heerenveen net als tegen Roda deel uitmaken de wedstrijdselectie.’



Voor de spelers die zich wel lieten zien op Varkenoord stond er woensdagochtend na de warming-up een conditieonderdeel onder leiding van fysieke trainer Toine van de Goolberg op het programma. Aansluitend werkte de selectie een passoefening af, waarna de spelers die afgelopen maandag nog met de beloften speelden de training beëindigden.



De basisspelers van afgelopen zondag tijdens de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade speelden vervolgens nog een positiespel, om de groepstraining af te sluiten met een positiegebonden oefening waarin passen en afwerken centraal stonden.



Fedor Smolov meldde zich in de loop van de groepstraining ook op Varkenoord. De Russische jeugdinternational werkte een individueel programma af onder leiding van hersteltrainer Marcel Cas. Smolov liep vorige week maandag tijdens een duel van Jong Feyenoord/Excelsior een hamstringblessure op.