Been: ‘Verschil tussen eerste en tweede helft veel te groot’

Er was voor Feyenoord na de eerste helft van de wedstrijd tegen Heerenveen nauwelijks een vuiltje aan de lucht. De Rotterdammers ging met een 1-0 voorsprong de rust in, speelden prima voetbal en kregen nauwelijks kansen tegen, maar na rust werd alles anders. ‘De tweede helft gaven we het initiatief weg, na de 1-1 gingen we alleen maar achteruit lopen’, vertelde trainer Mario Been na afloop. ‘Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was veel te groot bij ons.’
Voor rust had Feyenoord het initiatief in de wedstrijd, alleen verzuimde het elftal van Been om na de vroege 1-0 van Luc Castaignos om de score verder uit te bouwen. ‘We hebben de kansen gekregen om een grotere voorsprong te nemen, maar hebben die kansen niet afgemaakt’, stelde Been.

Na rust waren de rollen op het veld omgedraaid, zeker nadat Heerenveen via Mika Vayrynen op 1-1 was gekomen. Vanaf dat moment raakte Feyenoord de regie kwijt en ging de ploeg te veel achteruit lopen, zo zag Been. ‘We waren het de tweede helft helemaal kwijt’, vertelde hij. ‘Na de 1-1 gingen de koppies naar beneden en kon Heerenveen op voorsprong komen. Via een gelukstreffer kwamen we nog op 2-2, maar als je de hele tweede helft bekijkt vielen we veel te ver terug.’

Voor Feyenoord betekende de 2-2 het tweede gelijkspel op rij, nadat vorige week in De Kuip een punt werd gepakt tegen Roda JC. ‘We hadden juist gehoopt dat we deze twee thuiswedstrijden op rij konden winnen’, vertelde Been. ‘We wilden profiteren van het thuisvoordeel, met het publiek erachter. We hebben vorige week en vandaag ook de kans gehad om te winnen, maar het is helaas niet gelukt.’

Diego Biseswar en Stefan de Vrij vielen zondag allebei geblesseerd uit. Biseswar heeft een liesblessure, terwijl De Vrij tien minuten voor tijd met een dikke knie naar de kant moest. De ernst van hun blessures moet komende dagen duidelijk worden.