Cabral blij met hoofdrol tijdens invalbeurt

Jerson Cabral eiste in de tweede helft van Feyenoord tegen sc Heerenveen een hoofdrol op door tijdens een invalbeurt in de slotfase voor de gelijkmaker van de Rotterdammers te zorgen. De aanvaller kwam vanaf de linkerflank naar binnen en krulde bal met een mooi schot in de verre hoek. ‘Het is lekker om als invaller een belangrijk doelpunt te maken’, zei de jeugdinternational na afloop. ‘Ik zag geen afspeelmogelijkheden en schoot daarom op doel. De bal zat er aardig in.’
Cabral ontplofte van vreugde na zijn treffer die Feyenoord weer naast Heerenveen bracht. De aanvaller zocht tijdens het juichen nadrukkelijk contact met zijn broer op de tribune van De Kuip. ‘Ik heb altijd gezegd dat mijn eerste doelpunt in de eredivisie voor hem zou zijn’, verklaarde hij. ‘Mijn broer is alles voor me.’

Waar een vroege voorsprong na een doelpunt van Luc Castaignos Feyenoord tegen sc Heerenveen vleugels had moeten geven, werd het voor de ploeg van trainer Mario Been gaandeweg de wedstrijd steeds moeilijker in De Kuip. ‘Een verklaring daarvoor heb ik niet’, zei Cabral. ‘We kregen kansen op 2-0, maar benutten die niet. We hadden ons spel in de eerste helft na de rust door moeten trekken. In plaats daarvan vielen we ver terug. Ongelofelijk dat Heerenveen gelijk maakte.’

Cabral werd door trainer Mario Been bij een 1-1 tussenstand in het veld gebracht en kreeg van de coach de opdracht mee zijn eigen spel te spelen en met voorzetten vanaf de linkerflank voor gevaar te zorgen. ‘Druk om iets te forceren voelde ik niet’, zei de jeugdinternational. ‘Ik wil gewoon lekker voetballen. Mijn best doen voor het elftal en het beste uit mezelf halen. Want ik wil leren, een betere voetballer worden.’

Veel schiet Feyenoord op de ranglijst niet op met het gelijkspel. Hoewel de Rotterdammers bij de rust nog met 1-0 voor stonden, sprak Cabral na afloop desondanks van een gewonnen punt. ‘Ik zeg het liever niet, maar als ik eerlijk ben hebben we vandaag niet twee punten laten liggen, maar er eentje gewonnen’, besloot hij. ‘Daarvoor hadden we in de tweede helft te veel moeite met Heerenveen.’