Ruime zege Feyenoord onder 18 op TOP A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het uitduel met TOP A1 ruim gewonnen met 1-6. De Rotterdammers waren met name na rust de bovenliggende partij. Onder 16 speelde op bezoek bij Willem II/RKC B2 met 1-1 gelijk. Onder 15 was in eigen huis met 3-0 te sterk voor Willem II/RKC C1. Onder 14 was veruit de sterkste in de derby tegen Sparta Rotterdam C2: 0-6. Onder 17 kwam vrijdag al in actie, de Rotterdammers wonnen met 0-3 bij PSV B1. Voor Onder 19 stond dit weekend geen duel op het programma.
ONDER 18 ZONDER PROBLEMEN LANGS TOP A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag de uitwedstrijd met TOP A1 met 1-6 gewonnen. Ondanks een moeizame eerste helft won de ploeg van trainer Jan Gösgens eenvoudig van de ploeg uit Oss. De grote uitslag kreeg, na een 0-2 ruststand, vooral na de pauze vorm.

O/18 was vanaf het begin van het duel de bovenliggende ploeg en kwam binnen tien minuten al op een 0-1 voorsprong. Marley Berkvens was uit een vrije trap trefzeker. Daarna zakte het spelniveau van de Rotterdammers snel in. Feyenoord/Excelsior werd aanvallend nauwelijks nog gevaarlijk en had geluk dat het in TOP een laagvlieger trof die er ook niet in slaagde om gevaar te stichten.

Een minuut voor de pauze werd het na een goede individuele actie van Jair Balrak 0-2 en leek het duel al in de eerste helft beslist te zijn. Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft gooide Jon Joost Cornelissens het duel met een rake kopbal definitief in het slot. Drie minuten later was het na een mooie aanval via Bryan van der Laan binnen het uur 0-4.

Het veldspel van O/18 was op het slecht bespeelbare veld in Oss na de rust beter. De verdediging van de Rotterdammers bleef soeverein overeind en mogelijkheden om de score te vergroten dienden zich aan de lopende band aan. Jordy Toorenburg zorgde met een hard schot voor de 0-5.

Tien minuten voor tijd deed de thuisploeg iets terug en werd het 1-5. Het slotakkoord werd verzorgd door Emilio Samsey, die na een voorzet van Jordy van Deelen de 1-6 binnen schoot.

‘Het resultaat is goed, het spel was dat met name in de eerste helft niet’, reageerde Gösgens. ‘In de tweede helft kwamen we een stuk beter voor de dag. Dit was een verwachte overwinning. We hebben nog altijd geen punten laten liggen dit seizoen, dat is prima.’

TOP A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-6
8’ 0-1 Berkvens        80’ 1-5
44’ 0-2 Balrak           82’ 1-6 Samsey
57’ 0-3 Cornelissens
60’ 0-4 Van der Laan
78’ 0-5 Toorenburg

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Osseweijer; Y. van Deelen, Van Oosten, Blokland, J van Deelen; Agatowski (68’ Triel), Berkvens (62’ Samsey), Van der Laan; Balrak (68’ Blij), Cornelissens (62’ Toorenburg) en Geluk (76’ Steenvoorden).

ONDER 16 EN WILLEM II/RKC B2 IN EVENWICHT

Het uitduel van Feyenoord/Excelsior onder 16 met Willem II/RKC B2 is zaterdag geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Sven van Beek zette de Rotterdammers nog wel op een 0-1 voorsprong, maar in de tweede helft kwam de thuisploeg verdiend op gelijke hoogte.

‘Op basis van de gehele wedstrijd is 1-1 een terechte uitslag’, vond trainer Gaston Taument. ‘In de eerste helft hadden wij het betere van het spel, Willem II/RKC was na de rust duidelijk beter. Ik kan leven met de uitslag. Willem II/RKC is een van de beste ploegen die we tot nu toe zijn tegengekomen.’

O/16 trof in Willem II/RKC een fysiek sterke, goed voetballende ploeg. Het begin van de Rotterdammers was ijzersterk. Al na zeven minuten pakte de ploeg van Taument de leiding. Een vrije trap werd door Ryan Korporaal voor het doel gebracht en door Van Beek knap ingekopt: 0-1.

De eerste helft kenmerkte zich door veel strijd. Door de vele felle duels en opperste concentratie van beide ploegen was er weinig ruimte om te voetballen. Het duel was in evenwicht, maar de beste mogelijkheden waren voor O/16. Omdat de Rotterdammers slordig met de kansen omgingen, was de marge bij de rust nog altijd maar één doelpunt.

Willem II/RKC begon de tweede helft furieus. O/16 kwam door het dwingende spel van de thuisploeg niet meer aan voetballen toe en moest zich beperken tot verdedigen. Na 47 minuten was het raak voor de Brabanders. Feyenoord/Excelsior verspeelde de bal voorin, waarna Willem II/RKC razendsnel uitbrak en de stand op 1-1 bracht.

In de slotfase dacht Willem II/RKC er met de winst vandoor te gaan. Een inzet van de Brabanders leek over de doellijn te gaan, maar de arbiter kon niet waarnemen of de bal de doellijn had gepasseerd en telde de treffer niet.

Willem II/RKC B2 – Feyenoord/Excelsior O/16 1-1
 7’ 0-1 Van Beek
47’ 1-1

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: Jharie; Van de Ruit, Van Beek, Cabral, Dorand; Korporaal (60’ Kassels), Kasdorp (65’ Driebergen), Dekker; Thenu (60’ Geyah Darjij), Olijfveld en Lopes Martins de Veiga.

ONDER 15 VERSLAAT WILLEM II/RKC C1

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft zaterdag met 3-0 van Willem II/RKC C1 gewonnen. In eigen huis was de gehavende ploeg van trainer Joop Hiele duidelijk te sterk voor de Brabanders. De Rotterdammers moesten het door blessures zonder vijf vaste krachten stellen, maar wonnen desondanks vrij eenvoudig.

Omar el Baad, Stef Gronsveld, Jop Knoester, Bert Koomen en Djazz Manusama moesten in verband met een blessure verstek laten gaan voor het duel met Willem II/RKC. Ondanks het gemis van de vijf begon O/15 uitstekend aan het duel. Al na drie minuten was het raak voor de Rotterdammers. Robbert de Vos scoorde op aangeven van Junior Albertus.

Feyenoord/Excelsior bleef na de openingstreffer goed voetballen. Dat leverde goede kansen op voor Milton Klooster en Albertus, maar beide misten. Na een halfuur ging het spelniveau van O/15 achteruit en werd het spel een stuk slordiger. De bezoekers kregen daardoor meer grip op het duel en werden dreigender, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Na de pauze zetten de Rotterdammers het slappe spel uit de laatste fase van de eerste helft voort. Pas na de tweede treffer, van Polino Lubanzadio, ging O/15 weer beter spelen. Willem II/RKC ging in de jacht op de aansluitingstreffer meer risico’s nemen, maar Feyenoord/Excelsior had de zaken verdedigend goed op orde.

De nadruk kwam na de tweede treffer van O/15 meer te liggen op strijd en vechtlust. De Rotterdammers slaagden er goed in om die omschakeling te maken en een kwartier voor tijd werd het duel door Marlon Slabbekoorn na een goede individuele actie beslist: 3-0.

‘Het was niet te zien dat we met een paar andere jongens speelden,’ blikte Hiele terug op het duel. ‘De invallers hebben het goed gedaan. Vooral in het eerste deel van de wedstrijd vond ik ons heel leuk voetbal spelen. Ondanks de slordigheden zijn we daarna nauwelijks echt in de problemen gekomen.’

Feyenoord/Excelsior O/15 – Willem II/RKC C1 3-0
3’ 1-0 De Vos
49’ 2-0 Lubanzadio
56’ 3-0 Slabbekoorn

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy (37’ Van Haaren), Kingsale, Yalamoglu (53’ Lenzini), James; De Vos (58’ Proost), Klooster (36’ Slabbekoorn), Da Silva; Albertus, Van der Pijl en Lubanzadio.

RUIME WINST ONDER 14 IN DERBY MET SPARTA ROTTERDAM

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft op bezoek bij Sparta Rotterdam C2 zaterdag hard uitgehaald. Op Sportpark Nieuw Terbregge won de ploeg van trainer Rob Kurvers met 0-6 van de stadsgenoot. Francisco Bilendo was drie keer trefzeker.

Het goede resultaat overtrof de verwachtingen van Kurvers. ‘Wat we hebben laten zien, was echt heel goed. Thuis wonnen we met 6-3 van Sparta, dus we verwachtten een getergde tegenstander. Dat we zo soeverein zouden winnen had ik niet verwacht. Het was verrassend goed, zowel qua voetbal als qua score.’

O/14 liet vanaf het begin van het duel geen misverstand bestaan over het doel waarmee de ploeg was afgereisd naar Nieuw Terbregge. Al na vijf minuten pakte Feyenoord/Excelsior de leiding. Bilendo bereikte met een pass Jordy den Hoedt, die koelbloeding afrondde.

De tweede treffer van O/14 kwam een kleine twintig minuten later op naam van Amir Absalem. Een vrije trap van Den Hoedt werd door de doelman van Sparta nog gekeerd, maar uit de rebound kon Absalem eenvoudig binnen tikken. Kort daarna was het weer raak: Bilendo verschalkte na een knappe individuele actie de doelman en zette Feyenoord/Excelsior op 0-3.

Bij het begin van de tweede helft was het spel van O/14 er vooral op gericht om de voorsprong vast te houden. Feyenoord/Excelsior liet de tegenstander komen en loerde op kansen die de aanvallende speelstijl van de thuisploeg opleverde. Al na een kwartier profiteerde Bilendo van de ruimte en maakte de 0-4.

Drie minuten later was het na een uitstekende pass van Jari Schuurman opnieuw raak en weer was het Bilendo die de trekker overhaalde. In de slotfase kwam O/14 ook nog op 0-6. Bilendo was wederom bij de treffer betrokken, nu als aangever. Met zijn pass bereikte de spits Schuurman, die koel bleef en afmaakte.

Sparta Rotterdam C2 – Feyenoord/Excelsior O/14 0-6
5’ 0-1 Den Hoedt
23’ 0-2 Absalem
27’ 0-3 Bilendo
51’ 0-4 Bilendo
54’ 0-5 Bilendo
62’ 0-6 Schuurman

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/14:  Van Vliet; El Hankouri, Eyongakpa, Sonha, Verdonk; Van der Meer, Korporaal, Janga (35’ Schuurman); Den Hoedt (60’ Franse), Bilendo (63’ Letterie) en Absalem (60’ Conraad).