Vlaar vol frustratie na onnodige remise

Ron Vlaar zat vol frustratie, kort nadat Feyenoord geheel onnodig in de slotfase twee punten had verspeeld tegen Willem II. De Rotterdammers zetten in Tilburg na de zege van vorige week tegen ADO Den Haag in op de eerste uitoverwinning van het seizoen, maar verspeelden vijf minuten voor tijd een 0-1 voorsprong. ‘Ik had gehoopt dat we vandaag weer een stap vooruit zouden zetten’, zei de aanvoerder. ‘Maar helaas doen we er eentje terug.’
Feyenoord speelde in het Koning Willem II Stadion niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar kreeg wel meerdere uitgespeelde kansen. Uiteindelijk was het alleen Kelvin Leerdam die het net wist te vinden. ‘We hebben meerdere kansen op de 2-0 gehad, maar verzuimd die te benutten’, zei Vlaar. ‘We hebben dit puntenverlies over onszelf afgeroepen.’

De Rotterdamse ploeg sprak af vrije trappen voor Willem II zoveel mogelijk te beperken, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. ‘Ik geloof dat we de tweede helft door domme overtredingen wel twintig vrije trappen rond het zestienmetergebied weg hebben gegeven’, zei Vlaar. ‘Dat heeft met professionaliteit en instelling te maken. Daarin zullen we nu echt stappen moeten gaan maken. Het is iets wat we onszelf kwalijk mogen nemen.’