Been: ‘Geven zege in één moment weg’

Feyenoord-trainer Mario Been was na afloop van Willem II tegen Feyenoord zeer teleurgesteld over het uitblijven van de eerste uitoverwinning van het seizoen. ‘Heel de week laten we tijdens de trainingen geweldige dingen zien’, zei de coach. ‘Tijdens de wedstrijd geven we de zege vervolgens in één moment weg. Als je zelf niet scherp bent in het zestienmetergebied en aan de andere kant – ondanks gemaakte afspraken – de vrije trappen zo makkelijk weggeeft, dan verdien je ook niet meer dan een puntje.’

De eerste helft leek er voor de Rotterdammers nog geen vuiltje aan de lucht, want de thuisploeg werd geen moment gevaarlijk. Feyenoord kwam in de 37ste minuut na een vrije trap van Diego Biseswar op voorsprong, terwijl Luc Castaignos kort hierna vrij voor Niki Mäenpää opdook. ‘Een cruciaal moment’, zei Been. ‘Luc had voor de 0-2 moeten zorgen. Dat gebeurt niet door een handsbal van Mäenpää en daar staat maar één straf op.’

In de rust droeg Been zijn ploeg op in de tweede helft een hoger tempo te hanteren om zo alsnog de 0-2 te forceren. Daarnaast hamerde de coach erop dat onnodige overtredingen voorkomen moesten worden, gezien het gevaar dat Willem II wist te stichten bij spelhervattingen. ‘Dat was de enige manier waarop zij gevaarlijk werden’, zei Been. ‘Ik ben ongelofelijk teleurgesteld dat we dan toch weer veels te veel van die stomme overtredingen maken. We hebben zo het tegendoelpunt over onszelf afgeroepen.’