Fanshop
Fanshop

Bruins vervangt Mokotjo tegen Excelsior

Luigi Bruins keert tegen Excelsior terug in de basisopstelling van Feyenoord. De Rotterdammer neemt op het middenveld de plaats in van Kamohelo Mokotjo. De Zuid-Afrikaanse jeugdinternational viel afgelopen zondag tijdens het uitduel met Willem II uit met een enkelblessure. Hij nam vrijdagochtend voor het eerst deze week deel aan de groepstraining, maar is nog niet volledig hersteld. ‘Hij zit op tachtig procent’, zei trainer Mario Been vrijdagmiddag. ‘Als hij de wedstrijd tegen Excelsior haalt, dan zal hij op de bank starten.’
Naast Bruins keert ook André Bahia terug in de basisopstelling. De Braziliaan werd vorige week in het hart van de verdediging vanwege een schorsing vervangen door Bruno Martins Indi. Bahia zal tegen Excelsior zijn vertrouwde positie weer innemen.

Been kan in de Rotterdamse stadsderby in De Kuip niet beschikken over een groot aantal spelers. Tegen de Kralingers ontbreken vanwege blessureleed Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Leroy Fer, Dani Fernández, Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld. Ruben Schaken zit de eerste wedstrijd van een schorsing van drie duels uit nadat hij afgelopen dinsdag in een wedstrijd van Jong Feyenoord/Excelsior een rode kaart kreeg.