Been: ‘Belangrijkste is dat we drie punten hebben’

Mario Been was zondag na de wedstrijd de eerste om toe te geven dat het voetbal dat zijn ploeg zondag liet zien tegen Excelsior hem niet tevreden had gesteld. Desondanks zorgde een doelpunt van Luc Castaignos ervoor dat Feyenoord drie punten overhield aan de stadsderby. ‘Dat is op dit moment het allerbelangrijkste’, vertelde Been na afloop.
Feyenoord maakte het zichzelf in het duel met Excelsior onnodig moeilijk door in de eerste helft maar één keer te scoren, terwijl de ploeg mogelijkheden kreeg om meer doelpunten te maken. ‘Ook de tweede helft viel de 2-0 maar niet, waardoor je de onrust in het elftal zag sluipen’, zei Been. ‘Deze groep kan veel beter dan het vandaag heeft laten zien. Ik ga er vanuit dat dat puur te maken heeft met een bepaalde angst. Misschien is dat ook wel normaal gezien de situatie waar wij in zitten.’

Been liet ruim twintig minuten voor tijd Jhonny van Beukering debuteren. De aanvaller zat vorige week tegen Willem II al op de bank en mocht nu voor het eerst invallen. ‘Er gebeurde iets in het stadion toen hij erin kwam’, zei Been. ‘We weten waarom we hem hebben gehaald. Hij moest als aanspeelpunt in de zestien spelen, dat moeten wij op een bepaalde manier gaan benutten.’

Volgende week staat voor Feyenoord de laatste wedstrijd van het jaar op het programma. De Rotterdammers gaan op bezoek bij Ajax. ‘Voor die wedstrijd hoeven we niemand te motiveren’, vertelde Been. ‘Wij gaan daarheen met de drie punten van vandaag in onze zak. Het is duidelijk dat Ajax op dit moment meer kwaliteit heeft dan wij, maar je weet nooit wat er kan gebeuren.’