Fanshop
Fanshop

Selectie bewijst eer aan Coen Moulijn

De spelers en begeleidingsstaf van Feyenoord hebben dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan het standbeeld van Coen Moulijn op het voorplein van De Kuip. Zij stonden daar stil bij het overlijden van de oer-Feyenoorder. Trainer Mario Been was aangedaan door het ontvallen van Moulijn, die hij tot voor kort nog rond iedere thuiswedstrijd sprak. ‘Coen was altijd heel optimistisch ingesteld’, zei de oefenmeester. ‘Hij sprak bemoedigende woorden, zei toen het de laatste maanden tegenzat dat we vol moesten houden. Het overlijden van Coen Moulijn is een groot verlies.’
Voor Been is er met Moulijn meer dan een oer-Feyenoorder heengegaan. ‘Coen Moulijn was een clubicoon, een van de grootste Feyenoorders aller tijden’, zei hij. ‘Maar hij was vooral ook een geweldig mens. Het is onwerkelijk dat we op een dag als vandaag tijdens de nieuwjaarsreceptie elkaar het allerbeste wensen en elkaar vervolgens ook condoleren met het verlies van Coen. Want Coen Moulijn was geliefd bij iedereen.’

De selectie en begeleidingsstaf van Feyenoord vertrekken aanstaande vrijdag voor een trainingskamp naar Oman, waardoor zij de uitvaart van Coen Moulijn komende zaterdag zullen moeten missen. ‘We begrijpen hoe groot de verdiensten van Coen Moulijn voor de club zijn geweest’, zei Been. ‘Hij heeft aan de basis gestaan van de grootste successen in de historie van de club. We hebben geprobeerd onze heenvlucht uit te stellen, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Het is spijtig dat we daardoor niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Maar zeker Coen had ook gewild dat wij ons met het elftal goed kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Zo is ons ook gebleken na overleg met de naaste familie.

De spelers van Feyenoord zullen wanneer zij woensdagavond op Het Kasteel aantreden tegen Sparta Rotterdam voor een duel om de Zilveren Bal rouwbanden dragen. Daarnaast wordt er voorafgaand aan de wedstrijd op Spangen een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de oer-Feyenoorder.
Namens Sparta Rotterdam legde algemeen directeur Peter Bonthuis dinsdagmiddag reeds een bloemstuk bij het standbeeld van Moulijn.