Simon schiet Feyenoord naar zege in Sohar

Feyenoord heeft dinsdag de enige oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Sohar winnend afgesloten. Een gelegenheidsteam bestaande uit spelers van het Olympisch elftal, aangevuld met spelers van een regionaal elftal, werd met 0-1 verslagen. Testspeler Krisztian Simon maakte kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. Feyenoord was ook in de tweede helft de sterkste ploeg, maar kwam met in totaal zes verse krachten in het elftal niet meer tot scoren. Gill Swerts speelde de volledige wedstrijd en maakte daarmee zijn officieuze rentree in het shirt van Feyenoord.
Het elftal van Mario Been kwam stroef uit de startblokken in het stadion waar de afgelopen dagen ook de trainingen plaatsvonden, waar enkele tientallen toeschouwers op de tribune zaten. De Rotterdammers hadden het overwicht tegen de volstrekt onbekende tegenstander, maar het tempo lag te laag om de Omani te kunnen verrassen.

Feyenoord wist alleen via de flanken af en toe voor gevaar te zorgen, dankzij individuele acties van Jerson Cabral aan de linkerkant en Simon op de rechterflank. Cabral loste vroeg in de wedstrijd bovendien het eerste schot, maar had het vizier niet op scherp, terwijl Simon halverwege de eerste helft een schuiver net naast het doel zag eindigen.

De gelegenheidsformatie uit Oman liet bij vlagen zien prima te kunnen voetballen, maar de ploeg was niet goed genoeg op elkaar ingespeeld om Feyenoord daadwerkelijk in de problemen te brengen. Doelman Erwin Mulder hoefde slechts eenmaal op zijn hoede te zijn, toen spits Hilal Khalfan Al-Kahali na ruim een kwartier een schot loste, dat de Feyenoord-keeper eenvoudig wist te stoppen.

Pas acht minuten voor rust wist Feyenoord het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong. Tim de Cler kwam daarbij door over de linkerflank en zag de Omaanse doelman onder zijn voorzet doorspringen. Simon kreeg de bal vervolgens bij de tweede paal onder controle en kon makkelijk binnen schieten in het vrijwel lege doel.

Daarmee leek de ban gebroken voor Feyenoord, maar het tegendeel bleek waar. Met in totaal zes nieuwe spelers in de tweede helft in het veld lukte het de Rotterdammers niet om verder afstand te nemen van de gelegenheidsploeg. Invaller Sergei Khizhnichenko kreeg twintig minuten voor tijd de grootste mogelijkheid om te scoren, maar de spits kopte op aangeven van Bruno Martins Indi in de handen van de keeper. Een kwartier eerder had de spits de bal prima terug gelegd op Cabral, die net naast mikte.

Hoewel Feyenoord er zo tot het laatste fluitsignaal niet in slaagde om de score verder uit te breiden, kwam de overwinning ook geen moment meer in gevaar. Mulder zag tien minuten voor tijd nog wel spits Ali Sulieman Al Busaidi vrij opstomen over de linkerflank, maar het schot voorlangs van de Omaan kon de doelman niet verontrusten. In de blessuretijd kreeg Jhonny van Beukering de grootste kans na rust om de score alsnog te verdubbelen, maar hij schoot net langs de verkeerde kant van de paal.

Olympisch elftal Oman – Feyenoord 0-1