Fanshop
Fanshop

Feyenoord O/19 te sterk voor eerste elftal Heinenoord

Feyenoord/Excelsior O/19 heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd in en tegen Heinenoord met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel begon sterk aan het duel met het eerste elftal van de zaterdageersteklasser en vertaalde dit binnen het half uur in een 0-2 voorsprong. ‘Daarna werd het van onze kant minder’, zei Van Gastel na afloop. ‘Zeker in de tweede helft was het ronduit slecht wat we hebben laten zien. We zullen dus voort moeten borduren op ons spel in de eerste helft.’
Mick van Buren zette de Rotterdammers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Van Gastel zag zijn ploeg naar tevredenheid ver vooruit verdedigen en Heinenoord al in het eigen strafschopgebied onder druk gezet worden. Shane van den Engel veroverde de bal en legde vervolgens af op Van Buren, die simpel de 0-1 binnen kon tikken.

Na een klein half uur ging het voor Heinenoord onder druk weer mis. Feyenoord/Excelsior kwam er op de rechterflank goed uit, waarna de bal scherp voor het doel werd gebracht. Uiteindelijk was het een verdediger van Heinenoord die bij de eerste paal zijn eigen doelman passeerde. Hierna daalde het niveau aan Rotterdamse zijde, al kopte invaller Jair Balrak in de slotfase nog wel een voorzet van Van den Engel raak.

Heinenoord – Feyenoord/Excelsior O/19 0-3
Scoreverloop:
7’ 0-1 Van Buren
26’ 0-2 Eigen doelpunt Heinenoord
81’ 0-3 Balrak

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof, Smith, Van Huijgevoort, J. van Deelen (46’ De Vries); M. Steenvoorden (60’ Rutten), Van den Engel, Rashid (46’ Morais); Schoonheijm, Van Buren (60’ Balrak) en Velder.