Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Legioen brengt met staande ovatie laatste eer aan Moulijn

Het Feyenoord-legioen heeft zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap op indrukwekkende wijze een laatste eerbetoon gebracht aan de begin dit jaar overleden Coen Moulijn. De tienduizenden supporters in De Kuip lieten kort voor de aftrap een minuut lang een ovationeel applaus horen, terwijl tegelijkertijd een groot deel van het publiek sterretjes afstak. Ook werd er op de tribune een enorme vlag ontrold met daarop een beeltenis van het clubicoon.

Voordat er een minuut lang applaus te horen was in De Kuip, droegen circa twintig oud-medespelers van Moulijn een metersgrote banner het veld op, waarop een beeltenis stond van de legendarische linksbuiten met daarbij de tekst ‘Onze trots’. Onder de oud-Feyenoorders op het veld waren vele spelers van het gouden Feyenoord-elftal dat in 1970 de Europa Cup won, onder wie Wim Jansen en Eddy Pieters Graafland.



Terwijl de oud-spelers het veld opkwamen was via de luidsprekers in het stadion een door Koos Postema voorgelezen korte biografie van het leven van Coen Moulijn te horen. Dit werd gevolgd door de hymne die Gerard Cox schreef voor Moulijn, die hij onder meer tijdens de herdenkingsdienst in De Kuip zong.



Daarna stelden Guus Haak, Henk Schouten en Graafland zich aan de verschillende zijden van het veld op met een portret van Moulijn in hun handen, waarmee direct het startsein werd gegeven voor een minuut lang applaus. Terwijl aan de korte zijde van het veld fakkels werden afgestoken en de spelers van beide elftallen zich rond de middencirkel hadden opgesteld, was er zestig seconden niets anders in het stadion te horen dan een luidkeels gezongen You’ll never walk alone, waarbij de handen van alle bezoekers in het stadion een laatste keer op elkaar gingen voor de grootste Feyenoorder aller tijden.



Speech Koos Postema - Coen Moulijn: