Feyenoord onder 19 uit bekertoernooi

Feyenoord/Excelsior onder 19 is zaterdagmiddag door een 5-2 nederlaag bij FC Utrecht A1 uitgeschakeld in het bekertoernooi. O/18 ging op bezoek bij FC Dordrecht A1 en won met 1-2. O/16 versloeg in eigen huis NEC/FC Oss B1 met 1-0. O/15 trof FC Groningen/Cambuur C2 en ging ongelukkig met 0-1 onderuit. O/14 ontving ADO Den Haag C2. Op Varkenoord werd door de Rotterdammers nipt met 1-2 verloren. Feyenoord/Excelsior O/17 kwam niet in actie in verband met interlandverplichtingen van een groot aantal spelers van de ploeg van trainer Cor Adriaanse.
EINDE BEKERTOERNOOI ONDER 19 NA NEDERLAAG BIJ UTRECHT

Feyenoord/Excelsior onder 19 is er niet in geslaagd om de halve finale van het bekertoernooi te bereiken. Op bezoek bij FC Utrecht A1 ging de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel geflatteerd met 5-2 onderuit. Matthew Steenvoorden en Mick van Buren tekenden voor de Rotterdamse treffers.

‘Ik vind dat we meer hadden verdiend’, zei Van Gastel na afloop van het duel. ‘Het was een gelijk opgaande wedstrijd, onder moeilijke omstandigheden. We hebben aardig gespeeld. Nadat we in de slotfase risico’s zijn gaan nemen, liep Utrecht uit. Ik kan niemand iets verwijten.’

O/19 startte uitstekend aan het duel. Al na zes minuten was het via Steenvoorden uit een hoekschop raak. Feyenoord/Excelsior kwam nauwelijks in de problemen en kwam binnen het halfuur ook nog op 0-2 via Van Buren.

Nog voor de pauze deed de thuisploeg iets terug. De Rotterdammers, die in de eerste helft de wind mee hadden, leverden veel strijd om met een voorsprong de rust in te gaan. Dat lukte zonder al te veel moeite.

Ook in het begin van de tweede helft deed O/19 niets onder voor de thuisploeg. Beide ploegen hanteerden, gedwongen door de omstandigheden, veel de lange bal. Na bijna een uur spelen kwamen de Domstedelingen op gelijke hoogte. Een vrije schop vanaf het middenveld zeilde, gedragen door de wind, in het doel van Niels Konijnenburg.

Twintig minuten voor tijd kwam Utrecht, wederom met de nodige hulp van de wind, op voorsprong. Een hoekschop werd door niemand aangeraakt en waaide in een keer in het doel van de Rotterdammers. O/19 nam daarna risico, wat in de slotfase leidde tot de vierde en vijfde Utrechtse treffer.

FC Utrecht A1 – Feyenoord/Excelsior O/19 5-2
6’ 0-1 M. Steenvoorden
29’ 0-2 Van Buren
31’ 1-2
57’ 2-2
70’ 3-2
87’ 4-2
90’ 5-2

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/19: Konijnenburg; Kruithof (80’ Schoonheijm), Rutten, M. Steenvoorden, J. van Deelen (26’ De Vries); Rashid, Bouwmeester, El Harouchi; Jansen, Van Buren en Velder (80’ Van den Engel).

ONDER 18 TE STERK VOOR FC DORDRECHT A1

Feyenoord/Excelsior onder 18 heeft zaterdag het uitduel met FC Dordrecht A1 met 1-2 gewonnen. Beide ploegen hadden moeite om onder de barre weersomstandigheden te voetballen, maar de Rotterdammers wonnen uiteindelijk verdiend.

O/18 ging FC Dordrecht met het vertrouwde voetbal te lijf. Met snel combinatiespel probeerde het team van trainer Jan Gösgens door de defensie van de thuisploeg heen te komen, al lukte dat maar moeizaam. Dordrecht zette snel druk op de opbouw van de Rotterdammers en door de stevige wind was het voor Feyenoord/Excelsior bijna onmogelijk om de bal weg te krijgen.

Tien minuten voor rust kwam O/18 toch op voorsprong. Joshua Steenvoorden zette goed door en werkte koelbloedig af. Lang konden de Rotterdammers niet van de voorsprong genieten. Een indraaiende hoekschop van Dordrecht werd door de wind gegrepen en verraste daardoor doelman Angelo Spanjaart. Die raakte de bal nog wel, maar kon een treffer niet voorkomen.

In de tweede helft ging het Feyenoord/Excelsior beter af. Na ruim een uur spelen waren het opnieuw de Rotterdammers die de leiding namen. Jerry Scholman werd in het strafschopgebied gevloerd en Jon-Joost Cornelissens benutte de toegekende strafschop. Daarna was Jordy Toorenburg nog dichtbij de 1-3, maar hij miste oog in oog met de doelman.

In de slotfase werd Dordrecht nog twee keer gevaarlijk. Eerst verhinderde Kevin Wijmer met een goede verdedigende actie een tegentreffer en daarna redde Yorik van Deelen een bal van de doellijn.

Volgens Gösgens was voetballen met de harde wind eigenlijk onmogelijk. ‘We probeerden de ballen wel laag te houden, maar als zij druk zetten en wij de bal weg probeerden te schieten, waaide hij zo weer terug. Het was toevalsvoetbal. Ik vind wel dat wij verdiend hebben gewonnen.’

FC Dordrecht A1 – Feyenoord/Excelsior O/18 1-2
35’ 0-1 J. Steenvoorden
40’ 1-1
65’ 1-2 Cornelissens

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/18: Spanjaart; Samsey, Van Oosten, Wijmer, Y. van Deelen; Scholman, Triel (55’ Toorenburg), Van der Laan; Cornelissens, J. Steenvoorden (55’ Blij) en Berkvens (75’ Geluk).

ONDER 16 VERSLAAT NEC/FC OSS B1

Feyenoord/Excelsior onder 16 heeft zaterdag een 1-0 overwinning geboekt op NEC/FC Oss B1. Het team van trainer Gaston Taument speelde goed, maar ging slordig om met de vele kansen. Uiteindelijk hadden de Rotterdammers voor de winst genoeg aan een treffer van Brandon Robinson.

‘Als we deze wedstrijd met 5-0 hadden gewonnen, had niemand daar raar van opgekeken’, blikte Taument terug. ‘Over het spel ben ik tevreden, vooral in de tweede helft speelden we goed. Het is dit seizoen bij ons een bekend probleem dat we te weinig scoren. Daar blijven we aan werken.’

In de eerste helft was het spel van O/16 ondanks de lastige weersomstandigheden redelijk. Het leidde niet tot veel kansen, maar NEC/FC Oss werd goed onder druk gezet. Ook de bezoekers probeerden zo veel mogelijk te voetballen, waardoor het spel gelijk op ging.

Na de pauze slaagden de Rotterdammers er wel in kansen te creëren. De bezoekers kwamen er nauwelijks aan te pas en een treffer leek voor O/16 slechts een kwestie van tijd. Met invaller Robinson, die de geblesseerde William Geyah Darjij verving, kreeg het aanvallende spel van Feyenoord/Excelsior een impuls.

Twee minuten na zijn entree was Robinson voor het eerst dicht bij een treffer. Hij schoof de bal behendig langs de doelman, maar trof de paal. Kort daarvoor had Cas Knoester een schot op de lat zien eindigen.

Niet veel later was het opnieuw Robinson die oog in oog met de doelman van NEC/FC Oss kwam te staan. Een inworp van Jeff Hardeveld werd door de wind over de defensie van de bezoekers getild, waarna Robinson de bal beheerst in de korte hoek binnen schoot: 1-0.

Feyenoord/Excelsior O/16 – NEC/FC Oss B1 1-0
58’ 1-0 Robinson

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/16: De Fockert; Maatsen, Van Beek, Dercks, Hardeveld; Kassels, Dekker, Kasdorp (57’ Cabral); C. Knoester (68’ Thenu), Geyah Darjij (44’ Robinson) en Driebergen (68’ Lopes Martins De Veiga).

ONGELUKKIG VERLIES ONDER 15 BIJ GRONINGEN/CAMBUUR C2

Feyenoord/Excelsior onder 15 heeft de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur C2 zaterdag met 1-0 verloren. De Rotterdammers domineerden het duel, maar kwamen niet tot scoren. De thuisclub ging in de laatste minuut fortuinlijk met de drie punten aan de haal.

Vanaf het begin van het duel had O/15 de bovenhand, zonder dat de Rotterdammers echt goed voetbalden. De stormachtige wind speelde Feyenoord/Excelsior duidelijk parten, maar de ploeg van trainer Jeffrey Oost bleef proberen op een voetballende manier een gaatje te vinden in de defensie van de thuisclub.

Het spel van O/15 leidde tot een aantal goede mogelijkheden, maar telkens stond de doelman van Groningen/Cambuur in de weg. Feyenoord/Excelsior had niets te vrezen van de thuisploeg, maar miste scherpte voor het doel. De kansen stapelden zich op, maar bleven onbenut.

De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Feyenoord/Excelsior was de bovenliggende partij, maar slaagde er niet in de mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Groningen/Cambuur beperkte zich tot het tegenhouden van de bezoekers.

Na een verre uittrap van de doelman van Groningen/Cambuur, een minuut voor tijd, kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om de winst te pakken. Ali Ulusoy schatte de bal verkeerd in en moest in het strafschopgebied een overtreding maken. De toegekende strafschop werd knap gepareerd door Tim van der Linden, maar uit de rebound kwamen de Noordelingen alsnog op 1-0.

‘We waren onszelf vandaag misschien niet genoeg bewust van de omstandigheden’, zei Oost na afloop. ‘We bleven proberen om voetballend de oplossing te vinden, terwijl het met deze wind aankwam op knokken en doorzetten. Dat hebben we te weinig laten zien.’

FC Groningen/Cambuur C2 – Feyenoord/Excelsior O/15 1-0

70’ 1-0

Opstelling Feyenoord/Excelsior O/15: Van der Linden; Ulusoy (40’ Klooster), Knoester, Yalamoglu, Gronsveld (40’ Koomen); De Vos, Van der Meer (45’ Van der Pijl), El Baad; Manusama (45’ Da Silva), Albertus en Lubanzadio (20’ James).

ONDER 14 ONDERUIT TEGEN ADO DEN HAAG C2

Feyenoord/Excelsior onder 14 heeft zaterdag het thuisduel met ADO Den Haag C2 met 1-2 verloren. Na een 0-2 achterstand bracht Jordy den Hoedt de Rotterdammers nog wel terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit.

Volgens trainer Rob Kurvers was een punt voor zijn ploeg ook niet verdiend geweest. ‘Ons spel was niet goed, dus kan ik niet zeggen dat we recht hadden op meer. We hadden moeite met de wind. ADO is beter met de omstandigheden omgegaan.’

Op het winderige Varkenoord begon O/14 met wind tegen. De Rotterdammers stropen de mouwen op en gingen volop de strijd aan, maar vergaten daardoor te voetballen. ADO had, met de wind in de rug, het initiatief in de eerste helft.

Na ruim twintig minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Een schot van de Hagenaars werd knap gepareerd door doelman Mike van Vliet, maar in de rebound was het alsnog raak: 0-1.

In de tweede helft kwam het spel van O/14 iets beter uit de verf, al werden nog te vaak verkeerde keuzes gemaakt. ADO bleef eenvoudig overeind en wachtte geduldig op een kans. Die kwam na tien minuten. Een speler van de bezoekers kon ongehinderd opstomen en de bal voorzetten, waarna het voor de spits van de Hagenaars een koud kunstje was om de score te verdubbelen.

Tien minuten voor tijd werd het via een kopbal van Den Hoedt 1-2. De Rotterdammers zetten daarna alles op de aanval, maar echt grote kansen leverde dat niet meer op.

Feyenoord/Excelsior O/14 – ADO Den Haag C2 1-2