Fanshop
Fanshop

VriendenLoterij bezorgt Feyenoord Academy forse financiële impuls

Feyenoord Academy kan een bedrag van liefst € 716,920,00 tegemoet zien dat in 2010 in de VriendenLoterij bijeen is gespeeld door de supporters van Feyenoord. Tijdens het jaarlijkse ‘Goed Geld Gala’ nam Feyenoords ambassadeur Gerard Meijer maandagavond de cheque behorende bij de forse financiële impuls voor de jeugdopleiding in ontvangst uit handen van voorzitter van de loterij Boudewijn Poelmann, die in het verleden tevens lid is geweest van de Raad van Commissarissen van Feyenoord.
Tijdens het gala van de VriendenLoterij – tot 1 januari actief onder de naam Sponsor Bingo Loterij – was Johan Cruijff een van de sprekers. De voormalige topvoetballer, die een belangrijk aandeel had in het door Feyenoord gewonnen landskampioenschap van 1984, haalde tijdens zijn toespraak onder meer de onlangs tot stand gekomen eenwording van de proftak, het stadion en de amateurtak van Feyenoord aan. ‘De eenwording vormt de basis van het succes dat Feyenoord in de toekomst zeker weer zal hebben’, zei Cruijff.

Deelnemers aan de VriendenLoterij kunnen aangeven welk goede doel mee mag profiteren van hun deelname. Liefst vijftig procent van de opbrengst van de lotenverkoop wordt door de VriendenLoterij jaarlijks uitgekeerd aan goede doelen. Met de topopbrengst van ruim zeven ton laat Feyenoord de andere betaald voetbalorganisaties in Nederland ver achter zich.

Loten kopen voor je eigen club, organisatie of vereniging (geoormerkt werven) is steeds populairder. Meer dan 3.200 organisaties ontvangen een geoormerkte bijdrage uit de VriendenLoterij. Deze bijdragen variëren van enkele duizenden tot zelfs miljoenen euro’s. Indien u Feyenoords jeugdopleiding ook wilt steunen en daarnaast kans wilt maken op fantastische prijzen, kijk dan op www.vriendenloterij.nl.