Feyenoord boekt eerste overwinning na winterstop

Feyenoord heeft zaterdagavond de eerste overwinning van de tweede seizoenshelft geboekt. De ploeg van trainer Mario Been kwam in een uitverkochte Kuip in de loop van de eerste helft via doelpunten van Ryo Miyaichi en Diego Biseswar op een 2-0 voorsprong, waarna Heraclied Mark-Jan Fledderus op slag van rust met een rake vrije trap de eindstand op 2-1 bepaalde. Door de verdiende zege komen de Rotterdammers in puntenaantal op gelijke hoogte met de bezoekers uit Almelo.

Ryo en Biseswar waren het die tijdens een over het algemeen vlakke eerste helft Feyenoord en daarmee de wedstrijd kleur gaven. Ryo had het al met een schot in de korte hoek geprobeerd, toen hij na ruim een kwartier spelen zijn ploeg op voorsprong zette. Biseswar was op rechts scherper dan Birger Maertens, behield het overzicht en vond voor het doel zijn Japanse ploeggenoot. Ryo nam koel aan op zijn borst, kapte Willie Overtoom uit en schoot onberispelijk binnen: 1-0.

Het legioen scandeerde al voorzichtig zijn naam, toen Ryo even later weer van zich deed spreken. Met een dubbele schaar gaf hij zijn directe tegenstander Mike te Wierik het nakijken, waarna Remko Pasveer zijn schot maar ternauwernood uit de bovenhoek wist te tikken. Tien minuten later moest de Heracles-doelman het antwoord wel schuldig blijven, toen Biseswar vanaf de rechterflank de bal met zijn linkervoet op schitterende wijze in de verre hoek krulde.

Feyenoord leek de 2-0 voorsprong zonder al te veel moeite te behouden tot de rust, maar vlak voor de onderbreking moest de nog niet echt op de proef gestelde Erwin Mulder toch buigen. Scheidsrechter Wiedemeijer bestrafte een lijf-aan-lijf-duel tussen Samuel Armenteros en Stefan de Vrij met een gele kaart voor de Feyenoorder en gaf Heracles een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Mark-Jan Fledderus krulde die vervolgens over de muur: 2-1.

In de tweede helft was net als voor de rust het meeste balbezit voor Heracles. De bezoekers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar door een strijdvaardig verdedigend Feyenoord kwam het lange tijd niet verder dan een gekraakt schot van Mark Looms, dat door Mulder ten koste van een corner over het doel werd getikt.

Feyenoord wist af en toe te profiteren van de ruimte die Heracles in de jacht op een doelpunt achter de verdediging liet vallen. Zo schoot Georginio Wijnaldum vlak na de rust voorlangs en zette Ron Vlaar met een steekbal Luc Castaignos alleen voor Pasveer. De jeugdinternational omspeelde de doelman, maar schoot vervolgens vanuit een lastige hoek op de paal, waardoor het duel eindigde in verdiende en broodnodige 2-1 zege voor Feyenoord.

Feyenoord – Heracles Almelo 2-1