Beloften en Jong FC Groningen scoren niet

Jong Feyenoord/Excelsior heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Jong FC Groningen met 0-0 gelijkgespeeld. Trainer André Hoekstra startte op Varkenoord met alle zeven Feyenoorders die afgelopen zaterdagavond in De Kuip tegen Heracles Almelo op de reservebank zaten. Jerson Cabral kwam tegen de Groningers na een uur spelen als invaller binnen de lijnen. De jeugdinternational maakte zijn rentree nadat hij een kleine twee weken aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. Leroy Fer verscheen met de aanvoerdersband om zijn arm aan de aftrap en speelde ruim een uur.

Tijdens de eerste helft was het meeste balbezit voor Jong Feyenoord/Excelsior, maar tot meer dan enkele kleine mogelijkheden leidde dit niet. Bruno Martins Indi leek nog het hardst op weg naar een doelpunt, maar raakte vlak voor rust in kansrijke positie de bal volledig verkeerd na goed terugleggen van Fer. Doordat Jong FC Groningen op haar beurt tijdens de eerste 45 minuten geen uitgespeelde kans wist af te dwingen, moest het amusement in het tweede bedrijf gestalte krijgen.

De Groningers waren daarin direct twee keer gevaarlijk, waarna Jong Feyenoord/Excelsior na een klein uur spelen in de persoon van Krisztian Simon aan mocht leggen voor een schot. De Hongaar zag zijn inzet worden gekeerd door Leonard Nienhuis. De Groningen-doelman had op dat moment Leen van Steensel al raak zien koppen uit een vrije trap van Ricky van Haaren, maar die treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.

Gedurende de laatste dertig minuten bleven beide ploegen zoeken naar een doelpunt, maar met naast Cabral de ingevallen jeugdspelers Jon-Joost Cornelissens en Moreno Rutten bleven ook tijdens het restant van de wedstrijd grote kansen uit voor de ploeg van Hoekstra. Aangezien ook de bezoekers geen gevaar meer wisten te stichten, eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel.

Jong Feyenoord/Excelsior – Jong FC Groningen 0-0

Opstelling Jong Feyenoord/Excelsior: Van Dijk; Samseij (84’ Rutten), Van Steensel, Bahia, Martins Indi; Mokotjo, Van Haaren, Fer (61’ Cornelissens); Simon, Larsen (61’ Cabral) en Lagouireh.