Castaignos: ‘Dit voelt als een nederlaag’

Tot tien minuten voor het einde van de wedstrijd leek het zondag de middag van Luc Castaignos te worden, maar zijn twee wonderschone treffers namens Feyenoord werden uiteindelijk overschaduwd door de in de slotfase weggegeven voorsprong. ‘Dit voelt als een nederlaag’, zei de aanvaller na afloop. ‘Iedereen in de kleedkamer zat stuk.’
De Rotterdammers leken lange tijd op weg naar een uitstekende prestatie, met een 0-2 voorsprong tegen nummer vijf ADO Den Haag, na twee puike doelpunten van Castaignos. ‘Beide ballen zaten er mooi in’, zei de jeugdinternational. ‘Maar ik had liever drie punten gehad dan twee mooie doelpunten.’

Castaignos zette Feyenoord na een half uur spelen op voorsprong, door ADO-doelman Gino Coutinho met een boogbal uit schier onmogelijke hoek te passeren. ‘Ik zag de keeper loeren op de bal, te ver voor zijn doel staan’, zei de jeugdinternational. ‘In nam aan, waarna hij terug ging naar zijn doel. Ik probeerde het vervolgens. Het was geen voorzet, maar een bewuste bal.’

De aanvaller stak de hand in eigen boezem door te stellen dat hij na de rust de wedstrijd had moeten beslissen toen hij nogmaals twee levensgrote kansen kreeg. ‘In de tweede helft raakten we de paal en de lat en daaraan zie je de pech die we hebben’, zei Castaignos. ‘Ik ben heel teleurgesteld dat we niet hebben gewonnen.’