Fanshop
Fanshop

Martin van Geel technisch directeur Feyenoord

Feyenoord heeft Martin van Geel (50) aangetrokken als technisch directeur. De oud-speler van de Rotterdamse club vult met ingang van komend seizoen bij Feyenoord de vacature in die was ontstaan na het vertrek van Leo Beenhakker. Van Geel krijgt in De Kuip een contract voor onbepaalde tijd.
Algemeen directeur Eric Gudde is buitengewoon tevreden dat partijen er snel zijn uitgekomen. ‘Het is geen geheim dat Van Geel bovenaan ons lijstje stond om de cruciale vacature van TD in te vullen. Bij Roda JC Kerkrade, waar Martin van Geel werkelijk een fantastische prestatie heeft geleverd, wilden ze hem deze kans niet ontnemen. Tijdens een reeks van gesprekken zijn partijen er naar ieders tevredenheid uitgekomen.’

Van Geel is net als Gudde blij dat hij direct na dit seizoen aan de slag kan in Rotterdam. ‘Ik heb er nooit een geheim van gemaakt, dat ik het een grote eer zou vinden de functie van technisch directeur bij Feyenoord te bekleden. Aangezien ik door Roda JC altijd goed ben behandeld en ik het in Kerkrade nog steeds goed naar mijn zin heb, was het voor mij wel cruciaal dat we er correct uit zouden komen. Dat dit nu is gelukt, maakt dat ik me de komende maanden nog met volle overgave en enthousiasme kan en zal richten op Roda JC. Om vervolgens een belangrijk steentje bij te dragen aan het structureel terugbrengen van Feyenoord op het niveau waar deze grote club thuishoort. Het is mijn volle overtuiging dat dit sneller kan dan menigeen misschien denkt.’Martin van Geel speelde in de periode 1988-1990 50 competitiewedstrijden voor Feyenoord, waarin hij liefst 24 keer scoorde. Ook groeide hij snel uit tot aanvoerder. Als speler kwam hij verder uit voor Willem II, Ajax en Roda JC Kerkrade. Hij scoorde als aanvallende middenvelder 127 doelpunten in de eredivisie. Na zijn actieve loopbaan was hij als technisch directeur succesvol bij Willem II - met als hoogtepunt een tweede plaats in de competitie en plaatsing voor de Champions League - AZ, Ajax en Roda JC.