Fanshop
Fanshop

Nieuwe tenues gepresenteerd in De Kuip

Ron Vlaar en Leroy Fer hebben donderdag tijdens de SupportersAvond in De Kuip de tenues voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. De presentatie vond plaats tijdens een drukbezochte modeshow in het Maasgebouw. De bezoekers van de modeshow waren het meest benieuwd naar het nieuwe uittenue, dat volgend bestaat uit een lichtblauw shirt met een zwarte broek.

Het uittenue voor komend seizoen is gebaseerd op het tenue waarin Feyenoord bijna vijftig jaar geleden een wedstrijd speelde tegen Ajax in De Kuip. Tijdens dat duel op 2 september 1962 (1-1) droeg Feyenoord een lichtblauw reserveshirt, met een rood-witte kraag.Evenals het shirt uit 1962 heeft ook het nieuwe uitshirt een V-hals. De kraag is in tegenstelling tot het shirt van vijftig jaar terug zwart, waarbij twee diagonale lijnen in de kleuren rood en zwart aan het shirt zijn toegevoegd.

De nieuwe Feyenoord-tenues maken onderdeel uit van de King-lijn van Puma, die staat voor een traditioneel ontwerp. ‘Deze lijn staat voor kleding zonder poespas en past daarom goed bij Feyenoord’, zegt Joris van Neerbos, marketing manager van Puma Benelux. ‘Bij Feyenoord is heel bewust voor een klassiek thema gekozen. Om dat te benadrukken heeft elk shirt bijvoorbeeld aan de onderkant een knoop zitten, wat het shirt een vrij traditioneel uiterlijk geeft.’Fer en Vlaar waren zeer te spreken over de nieuwe tenues. ‘Het belangrijkste aan een tenue is voor mij dat het lekker zit en dat is bij dit tenue zeker het geval’, zei Fer. ‘Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaalde kleur, maar het lichtblauw van het uitshirt vind ik zeker mooi. Ik hou wat dat betreft wel van verandering.’

In tegenstelling tot het huidige seizoen heeft Feyenoord tijdens de volgende voetbaljaargang de beschikking over twee in plaats van drie tenues. Het derde gele tenue wordt vanaf het eind van het huidige seizoen niet meer gebruikt.