Fanshop
Fanshop

Fer keert tegen Roda JC terug in basisopstelling

Leroy Fer keert aanstaande zondag in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade terug in de basisopstelling van Feyenoord. De jeugdinternational neemt tegen de Limburgers zijn vertrouwde stek op het middenveld weer in. De afgelopen weken verscheen Fer al regelmatig als invaller binnen de lijnen, maar sinds zijn rentree na zijn knieblessure verscheen hij nog niet eerder aan de aftrap.
Door de rentree van Fer verhuist Kelvin Leerdam naar de achterhoede. De jeugdinternational neemt rechts achterin de defensie de positie over van Gill Swerts, die in het Parkstad Limburg Stadion plaats zal nemen op de reservebank. Naast Fer keert ook André Bahia terug in de basisopstelling. De Braziliaan vervangt centraal in de verdediging de geschorste Stefan de Vrij. Diego Biseswar keert juist terug van een schorsing, waardoor Krisztián Simon naar de reservebank verhuist.

Erwin Mulder neemt onder de lat het stokje over van Rob van Dijk. De talentvolle doelman heeft een volledige week training achter de rug, nadat hij eerder tegen sc Heerenveen en NAC Breda afwezig was vanwege droeve familieomstandigheden. ‘Erwin heeft een rustige en goede indruk op me gemaakt’, zei trainer Mario Been vrijdagmiddag. ‘Hij is er klaar voor om zondag weer te keepen.’

Been kan in Kerkrade niet beschikken over een groot aantal spelers. Jon Dahl Tomasson, Ruben Schaken, Dani Fernández en Sekou Cissé staan al langere tijd met blessures buitenspel. Daar voegden zich afgelopen week Ricky van Haaren (hamstringblessure) en Luigi Bruins bij. Been liet weten dat laatstgenoemde vrijdagochtend succesvol is geopereerd aan een liesbreuk.

Tegenover het wegvallen van Van Haaren en Bruins staat positief nieuws. Adil Auassar traint weer volledig mee en zal wedstrijdritme bij de beloften op gaan doen. Bart Schenkeveld speelde vrijdagochtend voor het eerst tijdens zijn revalidatie van een zware knieblessure weer mee in een trainingspartij elf tegen elf. De talentvolle verdediger is op de weg terug, maar zal nog de nodige tijd nodig hebben voordat hij volledig in kan stromen bij de groepstraining.